Nyolc és fél évre ítéltek jogerősen egy 70 éves férfit a múlt héten, mert a harmadik kerületi Pünkösdfürdői Strandon belenyúlt egy 8 éves kislány fürdőruhájába, és fogdosta a nemi szervét. Ennek a néhány pillanatig tartó molesztálásnak is borzasztó következményei lettek: a gyerek bizalmatlan és zárkózott a felnőttekkel szemben, rejtegeti a testét és nem hajlandó strandra menni. 

A kislány édesanya a Kékfénynek beszélt arról, mi történt 2015 augusztus 10-én. Az interjút csak azért vállalta, hogy más gyerek ne kerülhessen ilyen körülmények közé. 

A nő azt mesélte, hogy gyerekei az élménymedencében vízipisztolyoztak, amikor egy vadidegen, ámde barátságos idős férfi is beszállt a játékba. Arra kérte a 8 éves kislányt, hogy bújjon a háta mögé, mert akkor az öccse nem tudja majd lefröcskölni.

Igazából ő nem játszott velük, hanem csak igazgatta őket, hogy hova álljon... nyilvánvalóan inkább azért, hogy én ne lássam. Merthogy ő velem szemben állt, a kislányomat meg maga mögé küldte.

Miután kijöttek a medencéből az anyának feltűnt, hogy lánya furcsán viselkedik. 

Annyit mondott, hogy a bácsi belenyúlt a bugyijába, aztán sírva fakadt. A gyerek rémülten mesélte, hogy az idegen férfi a háta mögé nyúlt, és először a hasát,aztán a nemi szervét simogatta.

Az anya először elmagyarázta lányának, hogy milyen következményei lehetnek annak, ha nem mond igazat, de a gyerek megismételte a történetet. A nő azonnal szólt a biztonsági őröknek, akik kihívták a rendőröket. Amikor a férfi kiszedték a medencéből, már egy másik csapat gyerekkel játszott.

A nő arról is beszélt, hogy nagy ára volt annak, hogy megállítsák a gyerekmegrontót. Az elmúlt két év borzalmas lelki tortúrával járt, amit nem könnyű gyermekbarát igazságszolgáltatásnak nevezni:

a kislányt legalább négyszer faggatták idegen felnőttek a történtekről, mire vádat emeltek a férfi ellen.

Az anya végül a magyar helsinki bizottságtól kért tanácsot, hogy lehetne véget vetni gyereke gyötrésének. Akkor tudta meg, hogy egyetlen alkalom is elég lett volna, amiről addig egyetlen hatóság sem világosította fel. 

Iszonyat sebeket szakított föl benne, rossz volt látni, hogy előtte is napokig szorongott, rosszkedve volt és nagyon sokat sírt. És borzasztó volt végighallgatni, hogy újra és újra el kell mondania.

A bíróság szerint ezek az elkövetők éppen azért nagyon veszélyesek, mert bizalmat keltő megjelenésüket használják ki mások megtévesztésére. A 70 éves férfit az anya egy fehér hajú, nagyapó külsejű, szimpatikus, nyugdíjasnak írta le, aki egyébként a volt feleségével élt élettársi kapcsolatban. 

Bár a molesztáló férfi már kétszer ült fegyházban hasonló bűncselekmény miatt, és jelenleg is zajlik egy pere, az eljárás alatt házi őrizetben volt, a jogerős ítélethirdetésre pedig el sem ment. 

Ahogy a 8 éves kislány molesztálójánál, a legtöbb pedofília miatt elítélt személy esetében a büntetés nem tudja kioldani beteges vágyakat. A riportban megjegyzik, hogy kémiai kasztrációra többnyire senkit nem lehet kötelezni. Van ország, ahol a bíró dönthet szabadulásuk után arról, hogy gyógyszerrel fékezzék egy időre a pedofil vágyakat. Van, ahol a gyerekmegrontóknak elektromos nyomkövetőt kell viselniük.

Amerikában, és Európa több államában úgynevezett szexuális regiszterekben szerepelnek attól kezdve, és az interneten bárki rájuk kereshet név szerint. Kötelezik őket, hogy – veszélyességüktől függően 3 havonta, félévente vagy évente- lejelentsék lakóhelyüket a hatóságoknak. Hasznos lehet a közösségi oldalon portyázók kiszűrésére, de akár egy új szomszédot is le lehet így ellenőrizni. Ha pedig eltűnik egy gyerek, a hatóság először a regisztráltak között kezdhet keresgélni.

Magyarországon nincs ilyen regiszter, de megmarad a nyoma a tettes erkölcsi bizonyítványában, hogy- elkerülve a kockázatot - az illető soha többé ne vállalhasson munkát kicsik közelében.

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!