Nyolc hónappal a merénylet után újra egészségesen jelentkezett szolgálatra az a két rendőr, akik életveszélyes sérüléseket szenvedtek a Teréz körúti robbantásban. Június elsejétől folytatják hivatásukat.

A járőrpárban örök emlékként hagytak nyomot a történtek. Érzéseikről, emlékeikről kizárólag a Zsaru Magazinnak beszéltek, de többé nem kívánnak nyilatkozni. Dolgozni akarnak és soha, egyetlen pillanatra sem tántorította el őket hivatásuktól az, ami 2016 szeptemberében történt.

A járőrpáros férfi tagja, Vantara László a Zsaru magazinnak elmondta, hogy a robbantás előtt nem tapasztalt semmi rendkívülit. Vantara nem is robbanást, hanem pukkanást hallott, majd szúró fájdalmat érzett a nyakában, először azt hitte, valaki petárdát dobott rá. Aztán később rájött, hogy ennél sokkal nagyobb a baj.

Amikor oldalra fordultam, és megláttam Szabina mozdulatlan, vérző testét, megszűnt minden fájdalmam, tombolt bennem az adrenalin. Azonnal tudtam, nagy a baj, cselekednem kell, gyorsan.

 - mondta a rendőr a lapnak.

A rendőrpár női tagja, Andirkó Szabina beszámolt arról is, hogy nehéz volt a rehabilitáció. Mára a rövid hajával is megbékélt, hálás az orvosoknak, akik rendesen „összerakták” őket, és a teljes rendőrségnek, akik mellettük voltak.

A teljes interjút a Police.hu oldalán olvashatja el!