Egy bezárt Audiból szabadították ki hétfő délután azt a csecsemőt, akit édesanyja hagyott a Pólus Center parkolójában. Szemtanúk szerint a járőrök törték be az autó ablakát, hogy ki tudják venni a gyereket, akit aztán mentők vizsgáltak meg. A Facebookon viszont egy kommentelő azt írja, hogy  

egy férfi törte be a vezető oldali üveget, miután megkértem rá, mivel szerintem a gyermekélet fontosabb a szabályoknál, és én pedig bemásztam az autóba kicsatoltam a biztonsági övet, hogy kitudjam venni a babát a hordozóból, ekkor érkezett meg az anyuka...

Kerestük a BRFK-t, hogy megtudjuk indult-e eljárás az ázsiai nő ellen, amint válaszolnak posztunkat frissítjük.

Frissítés: Megkaptuk a rendőrség válaszát, amiben azt írják, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába 2017. június 19-én 12 óra 56 perckor érkezett bejelentés, miszerint egy Budapest XV. kerületében lévő bevásárlóközpont parkolójában, autóban hagytak egy kisgyermeket. 

A rendőrök 6 percen kiérkeztek a helyszínre, ahol észlelték, hogy egy járókelő a gépjármű ablakát betörte. A rendőrök a szükséges intézkedéseket megtették, és mentőt hívtak, akik a csecsemőt kórházba szállították. A történtek tisztázása érdekében a BRFK XV. kerületi Rendőrkapitányság kiskorú veszélyeztetése miatt nyomozást indított ismeretlen tettes ellen.

Hiába a lehúzott ablak

Már 25 fokos melegben is veszélyes lehet az autóban tartózkodni, az utastér ugyanis így is erősen felmelegedhet a napon, és ezen az sem segít, ha az ablakot résnyire nyitva hagyjuk.

A csecsemők különösen nagy veszélynek vannak kitéve, hiszen hőszabályozásuk sem elég stabil és bőrük is vékonyabb, így gyorsabban hőgutát kaphatnak.