Egy 70 és egy 80 éves asszony a síneken akart átkelni a kapuvári vasútállomáson, amikor egy szerelvényről leválasztott mozdony tolatás közben elgázolta őket. Mindkét nő a helyszínen azonnal meghalt. A vád szerint aznap a mozdonyvezető és a tolatásvezető is hibázott, mert megfelelő körültekintés nélkül kezdték el a tolatást. 

A halálos baleset tavaly október 7-én történt, aznap a kapuvári vasútállomáson vágányzár volt érvényben. Emiatt az odaérkező vonatok nem mentek tovább, a szerelvényekről a mozdonyokat lekapcsolták, majd azokat - a szerelvényt egy párhuzamos sínen megkerülve - a vonat másik végére kapcsolták, hogy visszafelé tudjon haladni. 

Az Intercity mozdonyvezetője a vonatot nem a kijelölt megállási helyén állította meg, hanem jóval előtte, ezzel elfoglalta a gyalogos átjárót. Az utasok egy része pedig szabálytalanul, a vonat bal oldalán szállt le a és a mozdonyt megkerülve igyekeztek az állomásra érni. 

A tolatásvezető figyelmeztette ugyan a mozdonyvezetőt arra, hogy utasok szálltak le a bal oldalon is, de nem ment át és az utasokat nem szólította fel arra, hogy ez balesetveszélyes. Ezen felül nem maradt a mozdony mellett, hogy a tolatást irányítása. Pedig munkaköri kötelesség lett volna. - közölte a Győri Járási és Nyomozó Ügyészség.

A mozdonyvezető 

utasítás és a vágányút megfigyelése nélkül elindította a mozdonyt, a holttérben nem vette észre a síneken átkelő két utast és elütötte őket. 

A két asszony a helyszínen meghalt. 

Az ügyészség mozdonyvezetőt és a tolatásvezetőt halált okozó vasúti közlekedés gondatlan veszélyeztetésének vétségével vádolja.