Norberta Greywind visszaemlékezett arra a napra, amikor utoljára látta a lányát, Savannát, akit saját felső szomszédja végzett ki azért, hogy elvehesse tőle meg nem született gyermekét.

A szörnyű tettre 2017-ben került sor, amikor válságba került egy Brooke Crews nevű nő kapcsolata. A nő élettársa, William Hoehn ultimátumot neki, hogy amennyiben nem szül neki gyereket, véget vet a románcnak. Crews ekkor azt hazudta a férfinek, hogy terhes, aztán el is kezdte tervezni a gyomorforgató gyilkosságot. Amihez hasonlóra sajnos volt már példa.

Crewsék alsó szomszédja, a 22 éves Savanna Greywind 8 hónapos terhes volt, ami sajnos bogarat ültetett a magánytól rettegő nő fülébe. Felcsalta magához a lányt, majd rátámadt egy késsel, és gondolkodás nélkül kivágta Savanna hasából a gyermekét, aztán hagyta őt elvérezni a padlón. A baba csodával határos módon túlélte a rögtönzött császármetszést – írja a Metro.

Emlékszem, azt kérdezte tőlem, nem tartom-e őrültnek Brooke-ot. Én pedig azt feleltem, hogy nem. Mikor elindult az emeletre, írt egy üzenetet, hogy rendelt nekünk egy pizzát, és hamarosan megérkezik. Ez volt az utolsó dolog, amit a lányom felől hallottam

– mesélte a lány édesanyja, Norberta Greywind.

A szülők figyelmét az keltette fel, hogy Savanna megígérte, hogy elviszi dolgozni az öccsét, de nem jelent meg az ígért időpontban. Norberta fel is ment, hogy bekopogjon Crewsékhoz, de senki sem válaszolt. 10 perccel később Savanna apja dörömbölt az ajtón, mire Brooke azt felelte, még nincsenek kész.

Később újra visszamentem, ekkor Brooke azt mondta, a lányom elment sétálni, de én tudtam, hogy ez nem igaz. Már 8 hónapos terhes volt. Duzzadt volt a lába, odakint pedig nagyon meleg volt és mindene itthon volt. Nem ment volna el

– magyarázta Norberta, aki ezután összefutott a folyosón William Hoehnnel, és amikor megkérdezte tőle, hová ment a lánya, a férfi azt felelte, nem tudja. Az aggódó anyuka ezután felhívta a rendőrséget és a lánya keresésére indult. Savanna holtesttét végül 8 nappal a halála után találták meg egy folyóban, ahová Crews és élettársa vitték.

A szomszédok arról beszéltek, hogy Brooke és William egy kisbabával járkál. Nem tudom, mit gondoltam ekkor, de valahogy... tudtam, hogy ő az unokám.

A rendőrség DNS vizsgálatot végzett, ami valóban megerősítette a szörnyű gyanút, miszerint Brooke Crews azért végzett a fiatal lánnyal, hogy elvegye tőle a gyermekét. A rettenetes tetthez pedig élettársa, William Hoehn is asszisztált, ugyanis együtt rejtették el Savanna holttestét, majd úgy tettek, mintha Haisley az ő gyermekük lenne.

Brooke Crewst életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélték, élettársát pedig 10 évre. A férfi egyébként arról panaszkodott a bíróságon, hogy a Greywind család terrorizálta őt azzal a kérdéssel, hol van Savanna.

Norberta és férje elégedettek a büntetéssel, bár az űrt, amit lányuk hiánya okoz, semmi sem tudja betölteni. A kislány felügyeletén Savanna párjával, Ashtonnal osztoznak, hármuk közül pedig a férfi viseli a legnehezebben Savanna hiányát. Az ítéletkihirdetés után könnyek között nyilatkozta, hogy soha senki iránt nem lesz képes úgy érezni, mint meggyilkolt szerelme iránt, ráadásul a kislánya minél jobban nő, annál jobban hasonlít édesanyjára.

A család hálás azért, hogy Haisley egészséges. Norberta szerint a kislány nagyon boldog baba, és természetesen állandóan a kedvében járnak, hogy ezzel is tisztelegjenek elhunyt lányuk emléke előtt.