Újra elkelt a Tumblr, méghozzá eléggé áron alul, ugyanis a Verizon alig 3 millió dollárért adta át az oldalt az Automattic Inc. nevű cégnek. Bár Matt Mullenweg, az Automattic vezérigazgatója azt nyilatkozta, hogy továbbra sem engedélyezik a pornográf blogok működését, a statisztika most másról árulkodik.

A Tumblrt David Karp alapította még 2007-ben, teljesen új műfajt teremtve az internetes blogok történelmében. Sokan úgy emlegették a felületet, mint az „internet női vécéjét”. 2000 és 2015 között nemigen volt olyan tinédzser, aki ne lógott volna a Tumblren, ennek pedig több oka is volt.

A honlap rengeteg topikban tartalmazott blogokat. Minden fiatal megtalálta rajta a saját érdeklődési körének megfelelő témákat, és ebből kifolyólag sokan új barátságokra is szert tettek. Emellett pedig rengeteg olyan blog is volt, amely elsősorban a szexszel foglalkozott.

A tumblres pornókultúra többé-kevésbé egy mindenki által ismert és elfogadott jelenség volt. Azok a felhasználók, akik ilyen tartalmat posztoltak, általában csak a szenvedélyt kívánták bemutatni a képeikkel, valódi erőszakot nem sugalltak az általuk posztolt kép-és videóanyagok. De természetesen itt is akadtak kirívó esetek. Például az Apple kitiltotta a Tumblr applikációját az App Store-ból, miután az egyik felhasználó fiókjában egy halom gyermekpornóra akadtak.

A Verzion végül 2018 végén bevezette a pornótilalmat, és sorra töröltek minden olyan blogot, amin szexuális tartalmak voltak. Ezután nem sokkal azonban hanyatlani is kezdett az oldal, hiszen már nem olyan volt, mint amilyennek a felhasználói megszokták. A Daily Dot szavait idézve:

Az, hogy egy telekommunikációs cég irányítja a Tumblrt, olyan, mintha egy gyorsétterem üzemeltetne egy szexshopot. A két dolog nem igazán működik jól egymás mellett.

A Daily Dot arról számolt be, hogy több blogtulajdonos is felkereste őket azzal, hogy levelet kaptak a Tumblrtől, miszerint visszaállítják a korábban eltávolított blogjukat.

Néhány oldalt bár valóban visszaállítottak, a tulajdonosok nem tudják módosítani a rajta megjelenő tartalmakat. Volt azonban olyan felhasználó is, aki úgy kapta vissza a blogját, mintha semmi sem történt volna, és talán már ma folytathatná azt, amit egy évvel ezelőtt csinált rajta.

Egyelőre nem tudni, van-e további jövője a tumblrös pornó kultúrájának, de úgy tűnik, hogy a felnőtt tartalmaktól való ódzkodás nem olyan mértékű, mint a Verizon fennhatósága idején volt.