A Youtube platformján futó trendekről többször is beszámoltunk már. Melanie Martinez például saját filmjét is feltöltötte a profiljára. A legtöbb női felhasználó vlogokat, sminkvideókat és szórakoztató felvételeket tölt fel a videómegosztóra, Jessica Kent azonban valami teljesen új dolgot hozott a platformra.

A fiatal lány ugyanis megjárta a börtönt, méghozzá terhesen, és ott is adott életet első kislányának, majd harcolt azért, hogy megkaphassa a gyermek felügyeleti jogát. A történet azonban nem ilyen egyszerű.

Kentnek nehéz tinédzserkora volt, és gyakran meggyűlt a gondja a hatóságokkal. Drogügyei miatt több alkalommal is letartóztatták, még végül valóban a börtön falai között találta magát. Egy orvosi vizsgálat alkalmával közölte vele egy nővér, hogy van egy kis gond.

Elég elfoglalt vagyok most. Van egy kis probléma, terhes vagy. Most már visszamehetsz a többiekhez

– idézi fel a nővér mondatait Jessica Kent, akit sokkolt a diagnózis.

A lány hetekig tagadta, hogy terhes lenne, hiszen fogamzásgátlót szedett. Végül el kellett fogadnia a tényt, amikor látta, hogy a pocakja növekedni kezdett. A dolgát az sem könnyítette meg, hogy bőven akadtak ellenségei a rácsok mögött, akik időről időre megpróbálták őt bántani. Erre a fegyőrök és a nővérek sem voltak tekintettel, ugyanis előfordult, hogy hangosan felemlegették a terhességét.

A nőgyógyászati vizsgálatok alkalmával sokszor megalázták, majd amikor hat hónapos terhesen átszállították egy másik fegyházba, több órán át nem engedték, hogy könnyítsen magán. Végül az adott neki erőt az új helyen, hogy láthatta, más nők is képesek megszülni a gyermeküket, majd 24 óra múlva visszatérni a rácsok mögé. Úgy érezte, nincs teljesen egyedül a problémájával, a szóbeszédek azonban szöget ütöttek a fejébe.

Nem voltam felkészülve arra, mi következik. Sokan tudták, hogy a lányom otthonba fog kerülni, mert nincs családom Arkansas államban. Újra és újra elmondták, hogy sosem fogom visszakapni a lányom felügyeleti jogát, hiszen ezt azok a nők elveszítik, akik a gyermekük születése után tovább ülnek, mint egy év.

Kent a saját mentális egészsége megőrzésének érdekében elszigetelte magát a várandós elítéltek csoportjától. Azonban a várakozás így sem lett könnyebb. Egy reggel iszonyatos hátfájással ébredt, majd ahogyan lefelé sétált a lépcsőn rájött, hogy éppen vajúdik. Próbálta titokban tartani, de egy másik társa észrevette a dolgot, és értesítette a fegyőröket.

A börtönőrök rezzenéstelen arccal kérdezték meg Kentet, tud-e járni. Ezután a nővérek vizsgálat nélkül közölték vele, hogy akkor mehet a kórházba, ha megtörténik a műszakváltás. Ez három órát jelentett.

Beültettek egy kerekesszékbe, és egy kutyapelenkaszerűséget tettek alám, mert véreztem. (...) Miközben vajúdtam, a nővérek leereszkedőek voltak velem, és csak a fegyőrrel beszéltek, mintha én ott sem lettem volna

– emlékezett vissza Kent.

Miután a kislánya megszületett, először nem akart ránézni, gondolván, akkor talán nem szereti meg. Végül a fegyőr unszolására mégis rápillantott a kislányára, aki azonnal elvarázsolta őt.

A fegyőr látta, hogy nem akarom megnézni a kislányomat, és odaszólt, hogy csajszi, jobb, ha megnézed ezt a babát. És megtettem. És annyira gyönyörű volt, és apró... (...) Azonnal beleszerettem. Ez a gyönyörű, pici kis baba az enyém. Aztán hirtelen bejött egy másik rendőr, és észrevette, hogy a lábam nincs az ágyhoz bilincselve. Zihálni kezdett, és azt mondta, nem hiszi el, hogy nem vagyok megbilincselve. Istenem, azonnal rád kell tennem a bilincset! Azt kérdeztem, miért? Járni sem tudok, nem megyek sehova. Azt felelte, ez a törvény.

A lány ezután még az orvosa javaslatára sem kelhetett fel, csak akkor, ha a mosdóban akadt dolga. Végül 24 helyett 48 óra jutott neki együtt a kisbabájával, ezután azonban hozzábilincselték egy kerekesszékhez, és visszavitték a börtönbe.

Öngyilkos gondolataim voltak, de tudtam, hogyha ez kiderülne, akkor rám adnának egy kényszerzubbonyt, és bezárnának egy sötét szobába 72 órára. Ezen nem akartam keresztülmenni, ezért nem szóltam senkinek.

Jessica Kentnek egyébként több ajánlatot is tettek arra, hogy hamarabb szabadulhasson. Először 20 helyett 10 évet ajánlottak neki, ő azonban ezt elutasította. Végül 5 év letöltendőben egyezett meg a hatóságokkal. 2016-ban szabadult, és sikerült visszaszereznie a kislánya felügyeleti jogát. Azóta már született egy másik gyermeke is, és boldog életet él. A videóiban gyakorta beszél a börtönben szerzett tapasztalatairól, azt azonban nyíltan vállalja, hogy törvényt szegett, ezért megérdemelte a büntetését.