Az elmúlt időszakban Aurelio méltatlankodásától hangos a sajtó. Az egykori Való Világos celebet ugyanis elítélte a bíróság, méghozzá 4 évre emberrablás vádjával. A helikopterezés hazai helytartójának azonban esze ágában sincs beköltözni és könyvet írni a rácsok mögötti élet útvesztőiről, vagy délutáni elfoglaltságként kurzust indítani a helyes péniszröptetésről a foglyoknak. Addig kíván harcolni a bevonulás ellen, míg reményei szerint a bíróság meg nem unja a dolgot és inkább eltekintenek a büntetéstől.

Az, hogy a valóságshow-k hány olyan villámcelebet termeltek, akik hosszabb-rövidebb időre megjárták a büntetés-végrehajtási intézményeket, nem is firtatnák, ugyanis akkor Bibliai hosszúságú cikket kellene írnunk. Mindenesetre összeszedtük kis hazánk néhány olyan ismert emberét, akiről tudtuk, hogy miért, és meddig voltak vendégségben különböző börtönökben, de olyanokat is, akikről nem is gondoltuk volna (ha nem lenne bulvársajtó), hogy szembe kerültek a törvénnyel.

Az ismertebb történetek:

Zalatnay és Stohl

A két legismertebb sztorit -egyfajta rapid tanulságként- rögtön az elején bedobjuk: Zalatnay Sarolta könyvben is értekezett a nehéz rácsos évekről, Stohl András pedig igyekszik minél inkább viccre venni börtönéveit, gondoljunk csak a Valami Amerika 3-ban elkövetett cameóra.

Az énekesnő bűnügyi kálváriáját egy 2004-es Index cikk részletesen taglalta, de annyit talán azok is tudnak, akiket teljesen hidegen hagy a művésznő élete, hogy közel 100 millió tűnt el, és három év letöltendő börtönt kapott 36 rendbeli csalás miatt. Stohl ezzel szemben autóbalesetet okozott ittasan, ráadásul drogot is kimutattak a vizeletében, így a bíróság jogerősen tíz hónapra ítélte. 2011-ben ment be a börtönbe, a büntetés mellett pedig öt évre eltiltották a vezetéstől.

Galambos Lajos

A magyar hírességek rendszerint pénzügyi dolgok miatt kerülnek szembe a hatóságokkal, mint például Kozsó, vagy a fentebb említett mulatós zenész. A Lagzi Lajcsiként  is ismert celeb a hatóságok szerint közel 50 milliós kárt okozott azzal, hogy nem fizetett az áramért és a vízért a szolgáltatóknak. Ugyan a per még mindig tart, Galambos pedig kitart amellett, hogy mindössze várt a kiterjesztett rezsicsökkentésre, eddig 4 hónapot töltött előzetes letartóztatásban, felesége pedig egy hetet.

Damu Roland

Az egykori sorozatszínészre manapság is rájár a rúd, annyival azonban nyugtathatja magát a nehezebb időkben is, hogy ha nem kerül bíróságra, majd börtönbe, Vajna Tímea ma nagy valószínűséggel nem lenne Vajna Tímea (hogy ki miért lehet hálás a másiknak, azt ne firtassuk).

Az eredeti történet egy cseppet sem vicces: akkor még Palácsik Tímeaként ismert barátnőjét súlyosan bántalmazta, így a bíróság testi sértés, erőszakos közösülés, és személyi szabadság korlátozása miatt ítélte el négy és fél évre. Végül a példás magaviselete miatt csak két évet és három hetet kellett leülnie a büntetéséből.

A kevésbé ismert történetek:

Keleti Györgyi

Azzal vádolták, hogy lakásokat bérelt ki, ahol prostituáltak dolgoztak. Az olasz rendőrség európai elfogatóparancsot adott ki a nő ellen. Keleti 2011 januárjában a müncheni munkaügyi központban munkavállalási engedélyért indult, azonban az okmányok ellenőrzésekor észrevették a rendőrök, hogy körözik. Itthon 2011-ben első fokon egy év nyolc hónapra ítélték, három hónap próbaidőre felfüggesztve. Az ügy miatt Olaszországban és Németországban három hónapot töltött előzetesben, végül az olasz bíróságnak nem sikerült bizonyítékot felmutatnia. Nagyjából egy éve írta meg a Bors, hogy 12 milliós kártérítést ítélt meg neki az előzetesben töltött 3 hónap miatt a római Fellebbviteli Bíróság.

Hamvai PG

Többszörösen kakukktojás ebben a felsorolásban. Egyfelől mindössze 26 órát töltött előzetesben, másfelől Amerikában.  A zenész október elején mesélt a Blikknek arról, hogy egy magyar ember nyomta őt fel az U.S.A-ban, mégpedig azzal, hogy illegálisan akar munkát vállalni.

Som Lajos

Egy oldschool történetet is előbányásztunk, a rockzenészt még 1982-ben tartóztatták le, ugyanis aranyat csempészett a Szovjetunióból. A Markó utcai börtönben előzetesbe helyezték, de megszökött, később kegyelmi kérvényt nyújtott be, így az előzetesben töltött időn túl nem kellett rács mögött ülnie.  

Ogli G

A rapper nemrég az X-faktorban promotálta magát, hozva a tőle megszokott formát, miszerint egy-két évente feltűnik a médiában, hogy újra szóló karrierbe kezdjen, azaz manapság inkább hivatalos visszatérővé vált, mint valódi rapperré. Annyi azonban bátran kimondható vele kapcsolatban, hogy ha valaki, ő aztán komolyan vette a ganxsta életstílust, ugyanis jó pár évet töltött börtönben, amit meg is énekelt, illetve rappelt lemezein, hitelt adva a kurvák, drogok és keményfiúk témakörök valódiságának. 2001. január 15-én zsarolásért és testi sértésért előzetes letartóztatásba helyezték, majd 27 hónapot töltött a budapesti Venyige utcai fogházban.

Akik majdnem...

Sas József adócsalással és magánokirat-hamisítással bukott le 2005-ben, felfüggesztett börtönbüntetést kapott (szerencséjére a magyar humorral szemben elkövetett ügyei miatt nem emeltek vádat ellene). Bakáts Tibor téliszalámis fiaskója csak pénzbírságot vont maga után, míg Fenyő Ivánnak fizetnie kellett és egy évig nem vezethetett, a 2007. áprilisában megtörtént ittas karambol miatt. Kelemen Anna sem került a börtön közelébe, pedig kutyás ügye miatt ő is aggódhatott emiatt.