Ahogy arról már beszámoltunk, három autó is egymásnak ütközött Xantus Barbara figyelmetlensége miatt a hétvégén a X. kerületben. A színésznő autója hátulról ütközött neki két másik autónak. Miután kiszállt a kocsijából, és megkérdezte a károsultaktól, hogy működik-e az autójuk, egyből el is hagyta volna a színhelyt, az már nem érdekelte őt, hogy a két másik autóban ülők megsérültek-e. Mivel sietni kellett, azt szerette volna,ha a rendőrség értesítése nélkül mindenki szépen csendben továbbhaladna. 

A karambol egyik elszenvedője most megkereste a Ripostot, hogy hosszasan ecsetelje a színésznő nem éppen empatikus viselkedését. Elbeszéléséből kiderül, Xantus Barbara nem tartotta be a követési távolságot, ezért ütközhetett bele a két másik kocsinak a járműjével. 

Az ütközés után egyből feltűnt, hogy a vétkes sofőr, az ismert színésznő, Xantusz Barbara. Igazából nem is a személyén lepődtünk meg, hanem a reakcióján. Kiszállt az autóból és megkérdezte, működik-e az autónk, mert ő menne is tovább. Nem érdekelte, hogy megsérült-e valaki, de még egy sajnálom sem hagyta el a száját. Egyfolytában azt hajtogatta, hogy neki dolga van, nem ér rá

- ecsetelte a kárvallott a Ripostnak. 

Xantus Barbara nem akarta kihívni a rendőrséget, de a betétlapja sem volt nála. A Ripost forrása szerint fel sem tűnt neki, hogy ő okozta a balesetet. A fent idézett hölgy párja kihívta a rendőrséget, de míg a helyszínelés tartott Xantus Barbara végig telefonált. 

A Ripost megkereste a színésznőt, hogy a balesetről kérdezzen, de nem kaptam informatív választ:

Nem szeretnék erről beszélni, így nem fogom kifejteni a baleset körülményeit

- zárta rövidre a beszélgetést Xantus Barbara.