A TMZ írta meg először, hogy a felesége rajtakapta az Earl Thomas III nevű futballjátékost, hogy a férfi az ágyban van egy másik nővel. Az április 13-án megtörtént eset azért került be a bűnügyi hírekbe, mert az asszony, amikor tanúja lett híres férje hűtlenségének, pisztolyt rántott, és a fegyvert Earl Thomas III fejéhez tartotta, elmondása szerint azzal a szándékkal, hogy ráijesszen. A pisztolyt nem tartó kezével többször is megütötte férjét, akinek végül sikerült a Berettát kicsavarni a nő kezéből.

A dolog egyik különös részlete, hogy a fenti képen is látható, 31 éves sportoló nem egyedül volt a szeretőjével a bűncselekmény helyszínévé vált bérelt lakásban, hanem ott volt fiútestvére is, egy másik nővel. Szintén meglepő lehet, hogy a feleség, Nina Thomas úgy tudta meg, hogy a férje valószínűleg megcsalja, hogy belépett a sportoló Snapchatjébe, és az itt talált adatokból találta ki, hogy a férje hol lehet. A nő két barátjával együtt ment el rápirítani az urára.

Az asszonyt és társait betörés és fegyver használata miatt tartóztatták le, de nem sokkal később óvadék ellenében kiengedték. Nina Thomas azt mondja, úgy tudta, hogy a fegyver nincs megtöltve, de a nyomozás során kiderült, hogy rosszul tudta, mert volt golyó a pisztolyban. Aközül a két nő közül, akiket a futballista és testvére lakásra vittek magukkal, az egyik a telefonjával videót készített az incidensről, amelyből kiderül, hogy a feleség ezt a két nőt is fenyegette a lőfegyverrel.

A The Guardian azt írja, hogy Earl Thomas III ezután kitett egy videót az Instagramra, amiben azt mondja, sajnálja, hogy az eset így hetekkel később napvilágra került – de a videót később törölte. A sportoló elismerte, hogy a másik nővel már 3-4 hónapja viszonya van, de hozzátette, dolgoznak azon, hogy rendbe tegyék a kapcsolatukat a feleségével.