2018-ban próbára tette a szerencséjét és az idegeit egy húsz éves, Daren Barnwell nevű ír fiatalember, amikor negyvenezer euró értékű kokainnal utazott Dublinból Corkba. Augusztus 16. az a dátum, amely valószínűleg örökre emlékezetes marad számára: ezen a napon történt, hogy a célállomáson leszállt a vonatról, nem sokkal később pedig ráeszmélt, hogy a kokain nincs nála.

Ekkor indulatoktól fűtött eszmecserébe bonyolódott az állomás biztonsági őreivel, akik nem engedték visszaszállni a vonatra, hogy megkereshesse a táskáját. Felhívta a rendőrséget is, bejelentve, hogy elveszett a csomagja.

Csak ezután jutott eszébe, hogy a leszállás óta a közeli MacCurtain Streeten is járt, egy boltban. Visszament, az üzlet személyzete pedig visszaadta az ottfelejtett táskáját (bele sem néztek). Az újraegyesülésnek nem sokáig örülhetett, mert a boltból kilépve rendőrökbe botlott, akik már nagyon érdeklődtek, mégis mi lehet a pánikba esett Barnwell papírzacskójában. Hát kokain volt, 14,6 millió forintnyi, amiről azonnal bevallotta, hogy Corkból hozta, azzal a céllal, hogy átadja valaki másnak.

Egyébként büntetlen előéletű, azóta sem tett semmi törvénybe ütközőt, ezért kapott négy évre felfüggesztve négy év börtönt. Sean O’Donnabhain bíró a mostanában meghozott ítéletet azzal indokolta, hogy „kivételes eset, hogy korábban sem ítélték el, és azóta sem hívta fel magára a rendőrség figyelmét”. Azt is hozzátette, ez egy „szokatlan bűncselekmény volt”.

A borítókép egy archív fotó, semmi köze az esethez, de 2017-ben készült, Dublinban.