Újabb elképesztő videót kaptunk a Magyar Közúttól, ezen az látható, hogy sok autós még nem szokta meg az M44-esre vezető új békéscsabai többsávos körforgalmat. „A felvételeken jól látszik, hogy az autósok megijednek attól, hogy az M44-es autóútra hajtanak fel és hidegvérrel visszatolatnak vagy éppen forgalommal szembefordulnak. Aki igazi csattanóra vágyik, annak érdemes kivárni a videó végét a legelképesztőbb jelenetért” – írták, és nem szólhattak volna igazabbat.

A problémákat részben az okozhatta, hogy a sofőrök rossz forgalmi sávba soroltak, a közútkezelő munkatársai pedig a sávokat  az útfelületből kiemelkedő gömbsüvegsorral választották el – ez csak ott szakad meg, ahol keresztező járművek lépnek be a csomópontba. Szóval nem olyan egyszerű az átjárás.

A szakemberek azt kérik, hogy ha valaki véletlenül az M44-es autóútra hajt fel, ne tolasson, ne álljon vagy forduljon meg. „Az útszakasz egyelőre díjmentesen használható, ráadásul csupán négy kilométerre található a legközelebbi csomópont, ahol biztonságosan le tudnak hajtani, illetve visszatérni a turbó körforgalomhoz, tehát nem éri meg kockáztatni.” A következő hetekben pedig újabb burkolati jeleket és táblákat fognak kihelyezni, hogy mindenkinek egyértelmű legyen, jó helyen van-e.