Tom Arnold egy 62 éves, amerikai színész, akit a legtöbben a Rosanne című vígjátéksorozatból ismernek (Roseanne Barr volt Arnold felesége 1990-től 1994-ig), illetve a True Lies – Két tűz között című filmből. A fenti borítófotó 2020 novemberében készült róla, de alább elsősorban nem róla lesz szó, hanem a húgáról, a 60 éves Lori Arnoldról, akinek az életéről háromrészes dokumentumfilm-sorozatot készített a Discovery+ azzal a sokat sejtető címmel, hogy Queen of Meth, azaz A metamfetamin királynője.

Lori Arnold élete régóta nem titok, már évekkel ezelőtt is nyilatkozott róla a tévében, de a dokumentumfilm kapcsán most újra az érdeklődés középpontjába került. Ennek oka az is, mert története sok részletében hasonlít a Breaking Bad – Totál szívás című sorozat sztorijára, amint arra az alábbi videó is felhívja a figyelmet.

Az Arnold család nem volt egy mintacsalád: a később hollywoodi sztárrá váló Tom Arnoldot gyerekkorában szexuálisan bántalmazta egy férfi bébiszitter, húga pedig már 14 évesen alkoholt fogyasztott, majd 15 évesen ment férjhez először, 16 évesen elvált, majd hamarosan újraházasodott. Négy férje volt összesen, ezek közül kettő verte őt, és Lori Arnold a kábítószerre is a férje mellett szokott rá.

Még a '80-as években volt, hogy a fiatal anyuka fogyasztóból drogkereskedővé vált, majd saját maga szervezte meg a kábítószer gyártását is Iowában, így hatalmas vagyonra tett szert néhány év alatt. Ez volt az, ami végül lebuktatta: 1991 novemberében letartóztatták, és amíg a bátyja az USA egyik legnépszerűbb tévésorozatában szerepelt, ő a börtönben ült. 8 év után szabadult, de nagyjából ugyanott folytatta, ahol 1991-ben abbahagyta: újra beindította drogbirodalmát. Ekkor még hamarabb kapták el, 2001-ben újra börtönbe került, és összesen 16 évet ült.

A New York Post írja most Lori Arnoldról, hogy azóta csendes életet él, és bár rengeteg dolgot megbánt – elsősorban azt, hogy nem lehetett fia mellett annak gyerekkora nagy részében –, bizonyos nosztalgiát is érez erre a korszakra visszatekintve. Hozzáteszi, hogy a drogkereskedelemmel szerzett pénz egy részét ugyan luxuscikkekre pazarolta, egy másik részét arra fordította, hogy segítsen az embereken: például ingatlanokat vett arra a célra, hogy hajléktalanok lakhassanak bennük.

Lori Arnold bizonyos nyilatkozatai nagy felháborodást keltettek, például mert azt mondja, hogy nem igazán érzi magát felelősnek azért a sok emberért, akiknek az élete az általa gyártott és terjesztett kábítószer miatt ment tönkre.