A szexuálpszichológus szerint egy ilyen eset után semmi sem lehet a régi.

A Life TV Ébredj velünk című műsorában Hevesi Kriszta több szinten kifejtette véleményét Solti Ádám felszínre került viszonya, és az abból született gyermek miatt kialakult botrányról. A szakértő szerint egy ilyen helyzetben általánosságban elmondható, hogy az érintett felek mélyen érintettek érzelmileg, hosszú távon pedig a gyermekre is komoly hatással lehetnek a fogantatásának és születésének körülményei.

Miért tart valaki szeretőt?

Hevesi általánosságban is beszélt a szeretői viszonyokról, érintve a Solti-házaspár kapcsolatában jelen lévő problémát, miszerint

az eltávolodás hátterében a babaprojekt kudarca is állhat.

A folyamatos csalódás ugyanis könnyen az intimitás kárára mehet. Ilyenkor nagyon oda kell figyelni egymás lelkivilágára, hogy ne keltsünk bűntudatot a másikban és egyikőnk se érezze magát hibásnak. 

Ugyanakkor egy 5-10 éve tartó szeretői viszony Hevesi szerint már jóval több, mint egy eltávolodás miatt kialakult ideiglenes románc. Meglátása szerint egy ilyen hosszútávú kapcsolatot nem lehet gyengéd érzelmek nélkül fenntartani, hiszen ez már inkább tekinthető párkapcsolatnak, mintsem viszonynak.

Solti Berni döntéséről a szexuálpszichológus elismerően nyilatkozott, mint mondta: 

rendkívül bölcs lépésnek tartja, hogy a színész felesége megbocsátott.

Véleménye szerint ugyanakkor semmi sem teheti meg nem történté az eseményeket, így Berninek és Ádámnak egy újfajta gondolkodásmóddal kell a házasságukhoz állniuk, márcsak a színész kisfia érdekében is.