A sikerfilm-sorozat egy előtörténetben eleveníti meg a múltat. Az új rész az Énekesmadarak és Kígyók Balladája címet kapta, alig egy napja pedig az egyik főszereplő kilétére is fény derült.

Az Éhezők Viadala-filmeket minden idők egyik legsikeresebb trilógiájaként tartják számon. A Jennifer Lawrence főszereplésével megjelent filmsorozat meghódította az egész világot és bizonyára minden ember fülében ott cseng a fecsegő poszáta hangja.

A széria várhatóan 2023-ban újabb filmmel bővül, amely az eredeti trilógia előtörténetét dolgozza fel Suzanne Collins – Énekesmadarak és kígyók balladája című regénye alapján. Bár korábban már maga a színésznő is tett rá utalásokat, május 31-én a Lionsgate hivatalosan is bejelentette:

Rachel Zegler, a West Side Story színésznője alakítja majd a film női főszereplőjét, Lucy Gray Baird-et.

A történet cselekményében a későbbi Pánem elnöke, Coriolanus Snow még csak 18 éves, amikor kinevezik a Viadal egy mentori posztjára. Várakozásaival ellentétben a 12. körzet versenyzőjét, Lucy Gray-t bízzák rá. Idővel elkezd együtt érezni kiválasztottjával és meggyőződése, hogy éneklésével és bátorságával megváltoztathatja a Viadal menetét, diadalmaskodva az élet-halál harcig tartó versenyben.

A film rendezői székébe Francis Lawrence ül, aki elismerően nyilatkozott Rachel Zeglerről.

Mint mindenki, én is a West Side Storyban láttam meg előszőr Rachel Zeglert. Tudtam, hogy olyan sztárt nézek, aki a generációjának meghatározó alakja lehet a képernyőkön.