Úgy döntött, hogy jelmezbe bújik és így segíti London hajléktalanjait.

Vilmos herceg ott folytatta a jótékonykodást, ahol édesanyja egykor abbahagyta: London utcáin, egy halom újsággal a kezében kapták lencsevégre, amint megszólítja a járókelőket. 

A 39 éves cambridge-i herceg a The Big Issue című magazint osztogatta, amely nemcsak, hogy kiáll a nélkülözők ügyeiért, de lehetőséget ad a szegény és hajléktalan embereknek, hogy az újságot az utcán árusítva némi bevételhez jussanak. Ennek megfelelően a királyi sarj is rongyokba öltözött, hogy ezzel támogassa a nincsteleneket, és hívja fel a figyelmet a jótékonykodás fontosságára. Az akció után több járókelőt is megkérdeztek, mit éreztek miután rájöttek, hogy valójában Vilmos herceg nyújtotta át nekik az újságot. 

Page Six szerint akadt, aki először észre sem vette, hogy a herceg lapul az álruha alatt. 

Először észre sem vettük, hogy Vilmos herceg áll ott, egyszerűen csak elmentünk mellette

– mondta az egyik járókelő, míg egy másik elismerően nyilatkozott a jótékony cselekedetről.

Csodálatos volt látni, hogy Vilmos herceg folytatja azt, amit édesanyja, Diana hercegnő tett a jótékonysági szervezetekért.

Vilmosnak az sem volt akadály, ha valakinél nem volt aprópénz. Felkészült herceg lévén nemes egyszerűséggel előhúzott a zsebéből egy bankkártya terminált, kiküszöbölve ezzel minden kifogást.