Akár 5000 dollár is ütheti az informátor markát.

Nem kevesebb, mint 5 ezer dollárt, mai árfolyamon 1 millió 951 ezer forintot ajánlott fel az amerikai rendőrség annak a férfinak a hollétére vonatkozó információért, akit azzal vádolnak, hogy tavaly Los Angelesben meglőtte Lady Gaga kutyasétáltatóját, majd eltulajdonította az énekesnő bulldogjait. A tisztviselők szerint a gyanúsítottat, a 19 éves James Howard Jacksont április 6-án „elírási hiba miatt tévesen engedték el az őrizetből", azóta is keresik.

Jacksonon kívül a szintén 19 esztendős Jaylin White-ot és a 27 éves Lafayette Whaley-t is egyrendbeli gyilkossági kísérlettel, továbbá rablás és másodfokú rablás elkövetésére irányuló összeesküvéssel vádolják. A támadást követően további két embert, Jennifer McBride-ot és Harold White-ot is előállították a hatóságok bűnsegédlet vádjával.

A TÁMADÁST ELSZENVEDŐ RYAN FISCHER SZERENCSÉRE TÚLÉLTE A LÖVÉST, VALAMINT A KÉT ELLOPOTT KUTYÁT, KOJIT ÉS GUSTAVOT SIKERESEN VISSZASZOLGÁLTATTÁK LADY GAGÁNAK.

Az amerikai marsallok közleményükben kijelentették, hogy a körözés alatt álló Jacksont „fegyveresnek és veszélyesnek kell tekinteni". Arra kérték a lakosságot, hogy amennyiben valaki információval rendelkezik a férfi hollétéről, az lépjen kapcsolatba a bűnüldöző szervekkel, vagy adjon nekik tippet az USMS Tips nevű alkalmazásban. Mint írták,

A nyomravezetőnek szánt jutalom akár 5000 dollár (1 millió 951 ezer forint) is lehet.

Az Instagramon április 8-án közzétett nyilatkozatában Fisher arra kérte Jacksont, hogy adja meg magát.

Bár mélyen aggasztanak azok az események, amelyek a szabadon bocsátásához vezettek, biztos vagyok benne, hogy a bűnüldöző szervek kijavítják a hibát. (…) Arra kérem Mr. Jacksont, hogy adja fel magát a hatóságoknak, így az ellenem elkövetett bűncselekmény elbírálása a maga útján haladhat, bárhogy is dönt a bíróság

– írta Fisher.

(TODAY)