A népszerű influenszer és párja szigorúak, ha gyereknevelésről van szó.

Míg egy-két évtizede a gyerekek többsége még aktívan, sportolással vagy csak a szabad levegőn játszva töltötte szabadidejét, a mai fiatalok számára leginkább a televíziók, a tabletek és a játékkonzolok előtt töltött órák számítanak szórakoztató kikapcsolódásnak. 

Tudja ezt Dobó Ági is, aki éppen ezért olyan szabályokat hozott férjével, Kis Csabával, amelyekkel korlátozhatják gyermekeik számára az okos eszközök használatát. 

Dobó, aki jelenleg Spanyolországban nyaral szeretteivel, egy Instagram-bejegyzésben árulta el, hogy ilyenkor milyen szabályok vonatkoznak a csöppségekre.

A legtöbb külföldi nyaraláson viszont teljes a megvonás, konkrétan elzárjuk a kütyüket, hogy amit csak lehet, magukba szippantsanak a valós valóságból 

– írta az Instagram-oldalán a TV2 Mokka című műsorának háziasszonya.

Elmondása szerint a nyaralásokon a férje sosem fogy ki az ötletekből, ha le kell foglalni a gyerekeket: mesél, viccelődik és a legkülönfélébb játékokat találja ki. Ugyan Dobó nagyon örül neki, hogy minőségi időt tudnak tölteni a gyerekeikkel, nem titkolja, hogy néha azért mégis elengedik a gyeplőt. 

„NA DE! Nem volt, és nincs ez mindig így nálunk sem, mert nem tartjuk egyáltalán ördögtől valónak a technikát (…) Egy átsíelt/ átpancsolt/ átkirándult nap végén szívesen adjuk a lefáradt gyerek kezébe a tabletet, vagy kapcsoljuk be neki a tv- a mesét, hogy csak nézze, miközben mi is fújunk egy kicsit, nyugalomban megvacsizzunk, vegyünk részt felnőtt diskurzusban, vagy épp koccintsunk egymással, a barátainkkal, vagy akivel épp együtt töltjük az időt

– írta Dobó, aki azt is elárulta, hogy az évek alatt náluk kialakult rendszer alapján

átlagosan napi 1 óra képernyőideje van a fiúknak, és félévente 1 teljes hónapot teljesen képernyőmentesen töltenek.

(Borítókép: Dobó Ági és férje, Kis Csaba a JOY Social Media Awardon. Fotó: Index/Papajcsik Péter)