Közel negyvenezer forintból gazdálkodik Frankie Hoy.

Amerika egyik legikonikusabb és legnépszerűbb városa, New York köztudottan nem tartozik a pénztárcabarát úti célok közé, ám egy Frankie Hoy nevű influenszer úgy döntött, rácáfol erre az állításra. Az elsősorban komikusként tevékenykedő férfi egy pénzügyi kihívás elé állította saját magát. Úgy döntött, megfigyeli, hogy mennyi ideig képes megélni a Nagy Almában mindössze 100 dollárból, mai árfolyamon 39 ezer forintból úgy, hogy csupán a nélkülözhetetlen dolgokra költ a hétköznapok során.

A férfi minden egyes napját dokumentálja a TikTok-oldalán, ahol egyes videói több milliós nézettséget produkálnak. Minden bejegyzésében összegzi, hogy mennyit fizetett a megvásárolt termékekért, valamint azt is, hogy pontosan mennyi pénze maradt a nap végére. Hoy számára ugyanakkor nem kis könnyítést jelent, hogy egy furgonban lakik, így nem kell albérletet vagy szállást fizetnie, továbbá ingyen ebédel a munkahelyén.

Mindettől függetlenül így is hihetetlen, hogy a kihívás már 29 napja tart és a férfinak még mindig maradt 4,33 dollárja, nem egész 1700 forintja.

@frankie_hoy #budget #budgeting #save #money #moneytok #cheap #tips #tipsandtricks #series #vanlife #van ♬ original sound - Frankie Hoy

(Borítókép: New York. Fotó: Getty Images)