Számos államban már korábban meghozták az intézkedést, hozzájuk csatlakozott nemrég Maryland.

Rendkívüli sürgősségi határozat keretében Larry Hogan, Maryland állam kormányzója a napokban elrendelte a TikTok közösségi oldal, valamint egyéb kínai és orosz internetes felületek használatának betiltását a kormányzati intézményekben. A politikus közölte, hogy

a felhasználások elfogadhatatlan kiberbiztonsági kockázatot jelentenek az államra nézve, 

ugyanis az érintett platformok teret adhatnak internetes kémkedésnek, kormányzati intézmények megfigyelésének, valamint érzékeny személyes információk nem megfelelő gyűjtésének. Hogan felszólította az intézményeket arra, hogy tegyék lehetetlenné a megtiltott alkalmazások letöltését az állam végrehajtó szerveinek teljes informatikai hálózatán.

Szintén nemzetbiztonsági kockázatra hivatkozva Wisconsin állam republikánus kongresszusi képviselői arra szólították fel államuk demokrata kormányzóját, hogy töröltesse a TikTokot minden állami kormányzati eszközről - írja az MTI. Dél-Karolina állam kormányzója is intézkedést hozott: a kínai alapítású alkalmazást az állami kormányzat összes eszközéről töröltette, míg Dél-Dakota republikánus vezetője nemcsak az állami alkalmazottaknak, de a szerződéses dolgozóknak is megtiltotta a TikTok használatát állami eszközökön.

(Borítókép: TikTok. Illusztráció: Getty Images)