A rosszindulatú híresztelések arra késztették, hogy becsületsértés és rágalmazás miatt a hatósághoz forduljon.

Eljött az idő, hogy életemben először nyilvánosan kiálljak magamért! Az a bizonyos pohár most csordultig telt

– kezdte legutóbbi Instagram-bejegyzését az Ázsia Expressz versenyzője, Gelencsér Tímea, akinek elege lett az utóbbi időben rendre szárnyra kapó, rosszindulatú híresztelésekből. A TV2-nél is dolgozó Gelencsérrel kapcsolatban legutóbb az a pletyka keringett, hogy összeveszett az Ázsia Expresszben vele egy párt alkotó barátnőjével, Balogh Szimyvel, és azóta nem beszélnek.

Az influenszer-műsorvezetőnél annyira betelt a pohár, hogy a rendőrséghez fordult becsületsértés és rágalmazás miatt. 

„Nyár óta tart a jelenség, ahol hajmeresztőbbnél hajmeresztőbb, valótlan történeteket olvasok magamról, amit emberek teljes bizonyossággal állítanak és terjesztenek. Olyan emberek, akik a klaviatúra mögé bújva, nevüket és arcukat nem vállalva, bármilyen hazugságot leírnak nemcsak erkölcsi, hanem anyagi kárt is okozva ezzel az általuk egyébként nem ismert, de ok nélkül megítélt személynek! Nem tűröm ezt tovább és azt sem hagyom, hogy ezek az emberek (minden mellett) a valós, emberi kapcsolataimat is tönkretegyék a kreált, valótlan állításaikkal, majd mindezt büntetlenül megússzák. A rágalmazás, becsületsértés, és a jó hírnév megsértése bűncselekmény, amivel én nem tudok mit kezdeni, csak egy valamit: a nyomozó hatósághoz fordultam és feljelentést tettem. A rendőrség hatásköre mostantól az IP címek lenyomozása és a felelősök felderítése, a bíróság pedig majd dönt a büntető és polgári jogi következményekről. Kiemelném, hogy nem a negatív kommentekkel van problémám, ha valaki a külsőmet vagy a kvalitásaimat kritizálja, az szíve joga. Véleményt nyilvánítani mindenkinek lehet, ellenben rágalmazni, mások becsületébe ok nélkül belegázolni már nem. Jelen esetben nem csak magamért állok ki, hanem mindenkiért aki ennek áldozata. A platformok/csoportok/adminok ellen is eljárást kezdeményeztem, hiszen azzal, hogy nem szűrik meg a rosszindulatú, másokat szándékosan bemocskoló és lejárató kommenteket >>lehetőséget biztosítanak a bűncselekmények elkövetéséhez<<, így azok felelőssége is megállapítható. A feljelentésbe beleírtam a leghangosabb 8-10 felhasználót, akik mérték nélkül fröcsögnek és valótlanságokat állítanak. Remélem, mihamarabb - a hatóságokkal együtt- megtudom, kik állnak az álprofilok mögött. Elkeserítő, hogy 2022-ben egy ilyen lépést kell megtennem ahhoz, hogy a jó hírnevem megvédjem” – fogalmazott Gelencsér.

A közösségi médiában jártas személyiségek közül többen is kiálltak a műsorvezető mellett, így például Tücsi, Szarvas Andi és Sydney van den Bosch is támogatásáról biztosította Gelencsér Tímeát.

(Borítókép: Gelencsér Tímea. Fotó: Kaszás Tamás/Velvet)