A YouTube-videókat és zenei paródiákat készítő duó egy magyar filmben kapott szerepet.

Az Átjáróház című film igencsak szokatlan műfajban készült: egy látványos fantasy-ba oltott magyar romantikus vígjáték. A Pamkutya megalkotói, Osbáth Márk és Osbáth Norbert a film rendezőjétől, Madarász Istvántól kaptak felkérést, hogy szerepeljenek a mozgóképes alkotásban. 

„Elmentünk kávézni, felvázolta az ötletet, olyan átéléssel és szeretettel beszélt a filmekről, amilyet még nem hallottam senkitől. Márknak is nagyon szimpatikus lett, azonnal igent mondtunk a dologra” – írta az Instagramon Osbáth Norbert, aki azt is elárulta, hogy testvérével két hullaszállítót fognak játszani.

Az Átjáróház nagyon messzire rugaszkodik a realitástól, a magyar filmkészítésben mindenképpen különleges alkotásnak számít. A történet szerint Krisztián (Bárnai Péter) nagyon izgatott, mert végre munkát kapott. Éjjeliőrként fog dolgozni egy hullaházban. Munkába igyekezve összeütközik biciklijével a szintén kerékpáron száguldó Ágival (Rujder Vivien), aki a fiúhoz hasonlóan egy szerethető, ám különc karakter. Noha egy randit is lebeszélnek, legközelebbi találkozásuk nem várt körülmények között történik: Ágit beviszik a hullaházba...

Pamkutya

A két testvér összeállásából alakult formáció paródia-videókkal vált ismertté. Egyik legnépszerűbb YouTube-videójuk a Majka: Belehalok című slágerének átdolgozása, amely több mint 12 millió megtekintésnél jár. A YouTube-csatornájukat 2010 óta építik, jelenleg 1,36 millió követőjük van.

(Borítókép: Osbáth Márk és Osbáth Norbert. Fotó: Velvet)