Szerelmi bánata miatt egy TikTok-on rituálékat kínáló boszorkányhoz fordult egy nő, aki az őt ért csalásért végül feljelentést tett. A hatóságok kiderítették: a jósnő mögött egy bűnöző banda állt.

Egyre szélesebb témakörökben kínálnak tartalmat a TikTok-felhasználók: bizonyos oldalakon asztrológiával, horoszkóp elemzéssel vagy akár boszorkánysággal is foglalkoznak. Egyesek olyan komolyan veszik az ilyen jellegű profilokat, hogy képesek akár nagyobb összeget is kifizetni, hogy mágikus segítséget kapjanak a problémáikra.

Gyakran szoktak szerelmi jóslásokat vagy olyan varázslatokat kérni, amelyek segítségével úgy hiszik, közelebb kerülhetnek titkolt szerelmükhöz vagy kideríthetik, hogy a gyengéd érzelmek kölcsönösek-e. Hasonló helyzetben volt egy sanghaji nő, Mai is, aki végső elkeseredésében nem tudta, hogyan szerezhetné vissza a párját, ezért egy TikTokon tevékenykedő jósnő segítségét kérte.

Az elkeseredett nő először 599 kínai jüant utalt a boszorkány influenszernek, de a jósnő később meggyőzte őt, hogy fizessen ki még több rituálét, hiszen minél több kötést csinál, annál biztosabb, hogy visszaszerezheti volt párját. Mai három hónap alatt 13 ezer jüant, vagyis nagyjából 700 ezer forintot utalt a boszorkánynak, aki azt állította:

egyenesen az ördögtől kölcsönöz erőt ahhoz, hogy Mai volt párja gondolni se tudjon másra.

A varázslat minden bizonnyal nem volt sikeres, ugyanis Mai feljelentette a jósnőt a rendőrségen.

A hatóságok kiderítették, hogy a boszorkánysággal foglalkozó fiók mögött egy egész csapat áll, amely már 800 ezer kínai jüant, vagyis 43 millió forintnak megfelelő összeget csalt ki több hiszékeny felhasználóból.

Veszteségei ellenére Mai szinte hidegen hagyta a TikTok-felhasználókat, ők inkább a távolból is volt párjának gratuláltak ahhoz, hogy ilyen hősiesen ellenállt a kötéseknek.

(Scmp)

(Borítókép: Boszorkány. Illusztráció: Getty Images)