Sok szülő is beállt a kezdeményezés mögé.

Igazán megosztó véleményt osztott meg a TikTokon egy Baby Soja néven regisztrált nő. Az influenszer arról panaszkodott a követőinek, hogy elege van abból, hogy a gyerekek állandóan megzavarják a nyugalmát az uszodákban, az edzése során és egyéb nyilvános helyeken. A 27 éves ausztrál influenszer felvette egy kizárólag felnőttek által látogatható negyed kialakítását. Az ötlet igen megosztó volt, ugyanis meglepően sokat egyetértettek az ötlettel.

Szeretném tudni, hogy mikor tervezi valaki, hogy egy olyan városrészt nyisson meg, ahol minden csak felnőtteknek szól!

– kezdte a videóját.

„Nem azt mondom, hogy a gyerekeket ne engedjék be a medencébe, csak jó lenne, ha több olyan hely lenne, ahol csak a felnőttek szórakozhatnak, köztük több szülő, akik egy kicsit pihenni szeretnének a gyerekeik nélkül."

@soybabie__ I know im evil but theyre SO loud please i want peace and quiet are there adults only pools in melbourne?? #fyp #kidfree #childfree ♬ original sound - Baby Soja

Néhányan azt írták Baby Soja bejegyzéséhez, hogy „költözzön nyugdíjasfaluba”, mások viszont bevallották, hogy minden megtakarításukat arra költenék, hogy egy gyerekmentes negyedbe költözzenek. Több száz szülő vállalta fel, hogy imádja a gyermekét, de támogatna egy ilyen kezdeményezést, mert jól jönne néha nekik egy kis szünet.

Magyar helyzet

Hazánkban egyelőre még gyerekcipőben járnak ezek a kezdeményezések, így egyelőre nem valószínű, hogy bevezetnek egy gyermekmentes övezetet. Ugyanakkor a statisztikák alapján egyre kevesebben vállalnak manapság gyermeket és számos blog, Facebook-csoport és egyéb platformos közösségek támogatják, azokat az embereket, akik nem szeretnének az életük során szülői örömök elé nézni.

(Borítókép: Apa és fia játszik. Illusztráció: Getty Images)