A gazdijuk lefotózza őket, majd feltölti a képet az Instagramra, ahol aztán rajongók százezrei vagy akár milliói vannak oda értük: manapság egyre gyakoribb, hogy a házi kedvenceknek is van közösségimédia-oldala. A büszke gazdák előszeretettel mutogatják imádnivaló állatkáikat, sokan pedig örömmel nézegetik ezeket a profilokat, hogy azok bearanyozzák a napjaikat. Cikkünkben összeszedtük az internet legnépszerűbb négylábú sztárjait!

Nala – 4,3 millió követő

Ez a láthatóan imádnivaló, örökbefogadott cica a legkedveltebb macska jelenleg a világhálón. Nala népszerűsége előtt már többen megemelték képzeletbeli kalapjukat: a négylábú kis kedvenc Guinness-rekordot is tart, hiszen ő a legtöbb követővel rendelkező macska. 

Többen csak a „macskák Kim Kardashianjeként" emlegetik. 

Nala gazdája 2010-ben Los Angelesben élt diákként. Időnként meglátogatta a szomszédságában található állatmenhelyeket, de soha nem tervezett örökbe fogadni, csak szerette az állatok társaságát. Aztán találkozott Nalával, és minden megváltozott. Azóta valóságos világhírnévre tettek szert együtt. A macskát egyébként nemrég, Valentin-napon el is jegyezték:

Jiffpom – 9,5 millió követő

Jiffpom egyértelműen a legnépszerűbb kutya az Instagramon: a pomerániai törpespiccet jelenleg 9,5 millióan követik. A háromszoros Guinness-rekorder kisállat a legtöbb fotóján színes öltözékekben pózol, és egy szponzorált posztért 45 ezer dollárt (15,2 millió forintot) is bezsebelhet. 2019-ben jelölték az E! People’s Choice Awardsra, korábban pedig Katy Perry – Dark Horse című videoklipjében is szerepelt. A klipben 2 perc 48 másodperctől látható a sztárállat. 

Juniper – 2,9 millió követő

Juniper, a róka mindennapjait 2,9 millióan követik az Instagramon. A fogságban született állat, amelyet egy prémfarmról mentettek meg, boldogabb, mint valaha: könyvet is írtak róla, de pofija pulóverekre is felkerült.

Alfie – 500 ezer követő

A kis Alfie-t 2018 szeptemberében fogadta be egy ausztrál család, amely azóta házi kedvencként tartja a selymes, puha bundájáról híres alpakát. A tündéri állat azóta is Adelaide-ben, gazdái otthonában tengeti mindennapjait. 

Kis kedvencüket nemcsak civilek, de sztárok is előszeretettel regisztrálják a közösségi oldalakra. A témában nem is olyan régen a TV2 Tények című műsor készített riportot:

(Borítókép: Pomerániai törpespicc. Illusztráció: Image by Marie LaFauci/Getty)