Ebben a cikkben Mészáros Mercédeszt mutatjuk be: egy kanadai-magyar származású, Kanadában és Los Angelesben élő modell-színésznőt, influenszert, aki az elmúlt években olyan hírességekkel forgatott együtt, mint George Clooney, vagy Adam Sandler.

Hol élsz most pontosan és mivel foglalkozol?

Kanadában és Los Angelesben, Magyarországra csak évente látogatók. A gimnázium után a tengerentúlon folytattam a tanulmányaimat, projekt manager lettem. Végül az élet úgy hozta, hogy színészként, modellként és influenszerként helyezkedtem el. Dolgoztam Netflix, HULU, HBO és Amazon Prime show-knak, mint mellék-, illetve kisebb párbeszédes szereplő. Videóklipekben is szerepeltem, mint fő karakter (talán öt feltörekvő rapperrel dolgoztam együtt Torontóból). Az elmúlt években a különböző szereplésekkel közel 8 millió követőt sikerült összegyűjtenem a közösségi oldalakon. 

A TikTokon például több mint négy millióan követnek...

Érdekes érzés, hogy ennyien kíváncsiak rám. Igazából még mindig próbálom feldolgozni, hogy sok millió embert érdekel, amit csinálok.

@missmercedesblanche

Mona throwing it back

♬ оригинальный звук - mazur4ik

Korábban egy interjúban azt olvastam rólad, hogy az iskola mellett elkezdtél tőzsdézni. Mesélnél erről a projektről, illetve, hogy hogyan csöppentél bele?

A koronavírus-járvány kirobbanása után elkezdtem érdeklődni a piac, és a cryptok iránt. Gyorsan rájöttem, hogy elég sokat lehet keresni, vagy veszteni vele. Most már inkább biztosabb, hosszabb távú befektetéseim vannak, mint rövid távú rizikósabb. Annyira nem voltam jó, de azért egy havi átlagkeresetet össze tudtam szedni belőle.

Aktív vagy minden social media platformon: TikTok, LiveMe, Twitter, Instagram. Melyik az az oldal, melyből keresettel rendelkezel?

A TikTok a fő, ahová naponta posztolok, élőzni már nem annyira. A Twittert használom a Twitchem promotálására, az Instagramot pedig a kollaborációkra és a munkára.

Vannak dolgok, melyek hiányoznak Magyarországról? Felsorolnád, illetve elmondanád, hogy miért?

Az ételek minden mennyiségben. Ha lehetek őszinte, az emberek mentalitása viszont nem hiányzik. Minden évben, amikor haza látogatók rádöbbenek, hogy mennyire nem fejlődünk előre, mintha megragadtunk volna a 2000-es években.

Kik azok a híres emberek, akikkel az útjaid során találkoztál? Ilyenkor megszólítod őket, vagy a háttérben maradsz?

Eleg sok macro influenszerrel dolgoztam és dolgozok együtt, akik lehet, hogy a magyar közösségnek nem mondanak sokat (Bryce Hall, Cece Rose, Amber Mezner stb. - szerk.) Színészek közül George Clooneyval futottam össze egy forgatáson, illetve Adam Sandlerrel, aki az egyik legkedvesebb ember, akivel találkoztam és beszélgettem. Emma Roberts, illetve más sorozatbeli szereplőkkel is sikerült beszélő viszonyba keverednem, párral pedig a mai napig tartom a kapcsolatot Instagrammon. A Robyn Hoodot forgattam nemrég, mint Maddison. A The Boysban voltam Xray, mint szuperhős két epizód erejéig, Pain Killer fog kijönni hamarosan, abban volt pár mondatom. Most fókuszálok az auditionre, hogy még több nagyobb szerepet tudjak bevonzani.

Hány országban éltél az elmúlt években? Melyik volt a kedvenced?

Talán 6-7, de sokkal több városban. Tulum, Mexikó volt a legjobb élmények szempontjából, bármikor visszamennék.

Jól láttam, hogy modellkedsz is? Magazinokban is láthattunk?

Inkább ruházati weboldalak szoktak felkérni, hogy legyek a modelljük. Ezek főleg amerikai márkák, nem magyarok.

(Borítókép: Mészáros Mercédesz Fotó: Paul Archuleta/Getty Images)