Venczli Zóra rendkívül tudatosan építette karrierjét egészen gyerekkora óta, hiszen már akkor tudta, hogy egy színház színpadán szeretné megmutatni tudását a nagyközönségnek.

Bár a Bödörék című vígjátéksorozatban is láthattuk korábban a 26 éves Venczli Zórát, nagyobb ismertséget a 2020-ban indult Sztárban Sztár leszek című műsorban szerzett magának. Az énekesnő olyan világsztárokat idézett meg előadásában, mint Katy Perry vagy Christina Perri. Noha tehetsége csak a hetedik adásig juttatta őt, ettől függetlenül úgy érzi, egyáltalán nem távozott üres kézzel a műsorból.

Nehéz volt akkor az önbizalomhiányom miatt helytállni, de sokszor kimozdultam a komfortzónámból és így kellő tapasztalatot szereztem.

Később Kecskeméten, amikor színésznőként próbáltam elindulni, szerintem életem legjobb castingját hoztam össze pont amiatt, mert a tévében sok éles helyzetben bizonyítottam” – mutatott rá Venczli.

A színház elvarázsolta

Venczli Zóra már gyerekként odavolt a színház világáért. Édesanyja rockszínház szeretete rá és öccsére is ráragadt.

Anyukám mindig vitt minket színházba. Az első darab, amely mély nyomot hagyott bennem, a Dzsungel könyve volt.

Akkor vágytam először színpadra és döntöttem el, hogy ezt szeretném csinálni. Onnantól kezdve minden nyáron rendeztünk otthon a testvéremmel darabokat, majd felmondtuk a prózákat, verseket” – emlékezett vissza a színésznő, aki később sikeresen bekerült a Pesti Magyar Színiakadémiára, ahol zenés színész szakon végzett Szente Vajk osztályában. A rendezőt a mai napig nagy mentorának tartja Venczli.

„Szerintem ha ő nem lát meg akkor bennem valamit, és nem ösztönzött volna, hogy keményen dolgozzak, akkor biztosan nem tartanék ma itt. Nagyon sokat tanultam tőle és a mai napig, ha valamilyen problémám van, felhívhatom. Ő az, aki erre az útra terelt és olyan tudást adott nekem át, hogy rajta is tudjak maradni” – fogalmazott a színésznő, aki sikereit a szorgalmának, kitartásának és a szakma iránti alázatának is köszönheti. Mint mondta: 

sosem felejtem el, honnan jöttem és mennyit dolgoztam.

Venczli Zórát jelenleg a Vidám Színpadon láthatjuk a Tanulmány a nőkről című darabban, továbbá a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színházban három alkotásban is feltűnik: az Egy hónap falun, a Macbeth, valamint a Luxemburg grófja című zenés színjátékban. Utóbbiban ő testesíti meg Szidónia, az önjelölt aktmodell karakterét.

Nekem mindig az volt az elsődleges célom, hogy színházban játszhassak olyan szerepeket, amelyek kihívást jelentenek a számomra. Úgy gondolom, hogy jó úton haladok. Nagyon boldog vagyok, hogy itt lehetek.

– örömködött a művésznő. Hozzátette: már nagyon vágyik arra, hogy egy főszerepet is magáénak tudhasson.

Zenei téren is bontogatná a szárnyait

Azoknak a rajongóknak sem kell kétségbeesni, akik szeretik a fiatal nő énekhangját, ugyanis énekesnői karrierjét is szívesen folytatná. Egy saját dal ötlete már jó ideje ott motoszkál a fejében, de egy zenekarral is bátran színpadra állna.

Egy saját dallal kiénekelhetném magamból, ami a lelkemben van, a szöveget már megírtam hozzá, de a zenei alap elkészítéséhez egy hozzáértő szakértelmére lenne szükségem.

Lehet, hogy majd erre is több időt és energiát szánok a jövőben, de jelenleg nagyon sok minden érdekel. A zene szeretete továbbra is ott van a mindennapjaimban, hiszen zenés színházban játszom” – mutatott rá az énekesnő.

A rajongók Venczli merész, a Sztárban Sztár leszek című produkcióban korábban látható előadásai után talán nem is sejtik, hogy a színésznő valójában rendkívül introvertált, önbizalomhiányos nő. Többször gondolkodott azon, hogy egy saját bandával talán magabiztosabban állna színpadra, mint egyedül. Bár egyelőre nem tudná elképzelni a másokkal közös munkát, részben azért, mert új dalának szövegét túl bensőségesnek tartja, a jövőben nem tartja kizártnak, hogy más zenészekkel lépjen fel.

Nagyon szívesen járnám az országot egy zenekarral, de azt nagyon fontosnak tartom, hogy ilyen esetben mind legalább ugyanannyira szeressük azt, amit csinálunk. Ez az, ami igazán motivál

– árulta el a 26 éves előadóművész.

(Borítókép: Venczli Zóra. Fotó: Bodnár Patrícia/Index)