A népszerű youtuber nem számított a váratlan látogatókra.

Az ország egyik legismertebb internetes tartalomgyártója a közösségi oldalán írta meg, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) fegyveresei rátörték az ajtót egyik este – írja a Blikk. Radics Peti jellemzően szinkronparódiákat készít a videómegosztó portálra és mi tagadás, nem igazán szokta magát visszafogni. 

Arra mindenesetre biztosan nem gondolt a több mint egymillió feliratkozóval rendelkező videós, hogy egy Süsü, a sárkány paródia miatt törnek majd be hozzá a NAV munkatársai. 

„Életem egyik legemlékezetesebb napja a mai! Történt ma, hogy fegyveres erők (NAV) hatoltak be az otthonomba, házkutatási paranccsal. Feltartott kéz, etc. Mint kiderült, a nyomozás oka egy szinkronparódia. Nevezetesen: »Süsü, az alkoholista sárkány (By:. Peti)«. Meg kellett volna semmisítenem a nyers eredeti videófájlokat, csak hát mivel egy 2016-os videóról beszélünk, az eredeti anyag már valahol az éterben tartózkodik malackával” – kezdte a történetét Radics. 

Mi a tanulság? Ne csinálj Süsü, a sárkány-paródiát, mert később fegyveres erők hatolhatnak be hozzád!

– írta, majd magyarázni kezdte, hogy a munkájával miféle jogi következmények járhatnának:

„Megjegyzem, furcsa az eljárás, meglepne, ha a Warner Bros. a Joker miatt rám küldte volna a hatóságokat, vagy bármelyik másik forgalmazó az egyéb szinkronvideóim miatt. Méltányos felhasználás. Az, ami kint működik, itthon nem. Itthon nem emailt küldenek, hanem fegyveres erőket. Ejj Süsü, pedig úgy szerettelek!” – búcsúzott el a videójától és a karakterétől Peti, aki azt is elárulta, mikor a nyomozók rájöttek, hogy pontosan miért is szálltak ki, akkor már ők is jót röhögtek az egészen. 

(Borítókép: Különleges erők. Illusztráció: Zbynek Pospisil/Getty)