Bár Szoboszlai Dominik minden címlapon megjelent az elmúlt hetekben, mégsem ért fel a dobogó legfelső fokára.

Bombaként robbant a napokban a hír, hogy Szoboszlai Dominik, a magyar válogatott csapatkapitánya Lipcséből Liverpoolba szerződik. A váltás hatására az eddig is népszerű sportoló rajongótábora megduplázódott, csak egy nap alatt több mint 30 ezer új követőt szerzett Instagramon. 

Bár a fiatal futballista elképesztő sebességgel gyűjti a követőket, jelenleg csak a dobogó második fokára ér fel, legalábbis a magyar sport influenszerek között. Megnéztük, hogyan változtak a hazai sportolók követőszámai az elmúlt egy évben, aminek alapján alább megmutatjuk, hogy ki rendelkezik a legtöbb rajongóval, aki a sztárfocistát is maga mögé utasította.

5. Gróf Dávid

A jelenleg Görögországban játszó kapus két magyar bajnoki címet tudhat magáénak. Játszott a legnagyobb szurkolótáborral rendelkező magyar csapatban, a Fradiban, így nem csoda, hogy rengetegen kíváncsiak rá a közösségi médiában.

Gróf Dávid tavaly júliusban még csak 250 ezer követővel rendelkezett, az elmúlt évben azonban több mint százezer új ember lett rá kíváncsi, így listánk ötödik helyezettje 370 ezres követőtábort tudhat magáénak az Instagramon.

4. Hosszú Katinka

Valószínűleg sokaknak nem kell bemutatni a háromszoros olimpiai, kilencszeres világ- és tizenötszörös Európa-bajnok úszónőt. A listánkon ő az egyetlen sportoló, aki nem labdarúgással keresi vagy kereste a kenyerét.

Az Iron Lady tavaly több mint 400 ezer követővel rendelkezett, azonban az elmúlt évben több pletyka is felreppent az úszónő visszavonulásával kapcsolatban, ami valószínűleg nem tett jót a népszerűségének, ugyanis jelenleg 390 ezer Instagram követővel büszkélkedhet.

3. Szalai Attila

A Törökországban focizó védő elsősorban válogatottbeli kiváló szerepléseinek köszönheti elképesztő rajongótáborát. A sportolót, akár csak Szoboszlai Dominikot, gyakran hozzák szóba nagy nevű klubokkal, azonban egyelőre az isztambuli Fenerbahçe csapatát erősíti.

Szalainak tavaly júliusban 530 ezer követője volt, azonban az elmúlt évben is hibátlan teljesítményt nyújtott a pályán, amit több mint százezer új szurkoló értékelt, így már 660 ezren kíváncsiak a mindennapjaira.

2. Szoboszlai Dominik

A Liverpool új játékosáról már sok szó esett az elmúlt napokban, ami jelentősen megdobta a fiatal focista követőinek számát. Tavaly júliusban még nem érte el a 400 ezer követőt, sőt a mostanihoz még idén januárban sem volt kimagasló a szurkolótábora, összesen 435 ezer ember követte őt akkor. 

A nyár és az átigazolás azonban megváltoztatta a helyzetet és a képzeletbeli dobogó második fokára repítette a fehérvári játékost. Szoboszlai jelenleg több mint 910 ezer követővel rendelkezik, de ha továbbra is ilyen gyorsasággal gyűjti a rajongókat, könnyen az első helyen találhatja magát hamarosan. 

1. Dzsudzsák Balázs

A már legendásnak számító magyar focista elképesztő népszerűségnek örvend Instagramon. Már tavaly is több mint 1 millió ember követte őt, népszerűségét pedig az sem rendítette meg, hogy visszavonult a válogatottból.

Dzsudzsák Balázs jelenleg több mint másfélmillió követővel rendelkezik.

(Borítókép: Szoboszlai Dominik. Fotó: Getty Images)