Kai Cenat, egy ismert influenszer, ingyen ajándékokat ígért a követőinek, ha összegyűlnek New York belvárosában. Az esemény azonban hamar kaotikussá vált, és a rendőrségnek be kellett avatkoznia könnygázzal.

Pénteken a New York-i rendőrség a legmagasabb készültségi szintet hirdette ki, miután Kai Cenat, a híressé vált influenszer, több ezer embert csődített az utcára hamis ígéretekkel – írja az RTL Klub.

Cenat, aki számos online platformon több millió követővel rendelkezik, élő közvetítésben számolt be arról, hogy egy kamionból különböző műszaki eszközöket, köztük játékkonzolokat ad ingyen annak, aki a Manhattan közepén fekvő Union Square-re kilátogat, és válaszol néhány kérdésre.

A város központjában lévő tér gyorsan megtelt emberekkel, ami forgalmi fennakadásokhoz és káoszhoz vezetett. A helyi rendőrség próbált uralkodni a helyzeten, de végül kénytelenek voltak a legmagasabb készültségi szintet kihirdetni. A helyzet további súlyosbodásának elkerülése érdekében a közeli metróállomásokon sem álltak meg a vonatok.

A tömegből néhányan randalírozni kezdtek, erre válaszul a rendőrség könnygáz bevetésével próbálta feloszlatni a tömeget. Eközben a rajongók a téren várakoztak, abban reménykedve, hogy megkaphatják a beígért „ajándékokat”.

A fiatal influenszer a Twitchen élőben azt kommentálta, hogy „odakint háború van”. Nem sokkal később Cenat autóval hagyta el a helyszínt. Egyelőre nem ismert, hogy bárki is hozzájutott-e az ígért ajándékokhoz.

A hírtelevíziók szerint a rendőrség több embert előállított a helyszínen, és később bejelentették, hogy őrizetbe vették Cenatot is, aki a tömegzavargást kiváltó esemény mögött állt. 

(Borítókép: Egy YouTuber botrányt okoz a New York-i Union Square-en. Fotó: Getty Images)