Az Instagram frissítéseivel az árak emelkednek, és izgalmas új funkciók érkeznek, amelyek megújítják a felhasználói élményt. Ezek a frissítések és változások biztosan felkavarják az Instagram világát.

Szakítás a Threadszel: új fejezet a képmegosztásban

Az Instagram meglepő lépést tett: megszüntette a Threads alkalmazást, ami korábban összekötötte a képmegosztást és az üzenetküldést. Ez a változás, bár Magyarországon kevésbé érzékelhető, jelentős irányváltást jelent az alkalmazás fejlődésében. Ezentúl a képek megosztása és a csetelés egymástól függetlenül működik.

Guides funkció búcsúja: cégeknek új kihívások

Nagy meglepetést okozott, hogy az Instagram eltávolította a Guides funkciót, amelyet a cégek előszeretettel használtak tartalomgyűjtemények összeállítására. Ez a váratlan változás valószínűleg sok marketing szakembert érint. A döntés mögötti okokat illetően az Instagram egyelőre nem nyilatkozik.

Privát üzenetek: több diszkréció

Itt a nagy hír, amire minden titokzatos Instagramozó várt: hamarosan eltűnnek a privát üzeneteknél látható megtekintési értesítések! Vége a kémkedésnek és a „láttam, de nem válaszolok” kínos pillanatainak. Ez a változás új szintre emeli a privátszférát az Instagram világában.

Előfizetési tájékoztató: új költségek az Instagramon

Az Instagram bevezeti az előfizetési tájékoztatót, amely felugró ablakként jelenik meg az alkalmazás megnyitásakor. Ám itt a nagy meglepetés, mert a Meta Verified előfizetési rendszer árai igazi sokkot okozhatnak: egy profil kiemelése 6290 forintba kerül, míg két profil (Instagram és Facebook) esetén már több mint 10 ezer forintot kell fizetni. 

Új szűrők és egyéni matricák: frissítések a kreativitásért

De van jó hír is! A Verge szerint az Instagram bevezetett több mint két tucat új szűrőt a fotó- és videómódban, és már tesztelik az egyéni matricák készítésének lehetőségét.

Reels újítások: videózás a következő szinten

És végül, de nem utolsósorban, az Instagram megújítja a Reels szekciót is. Hamarosan jönnek a visszavonás és újrakezdés gombok, valamint a felhasználók valós időben láthatják majd, hányan nézik a Reels-videóikat. 

(Borítókép: Instagram app. Illusztráció: Getty Images)