A Keleti pályaudvaron zongorázó magyar rendőrök lenyűgöző produkciójával hódították meg a közönséget és az internetezőket, bebizonyítva, hogy a rendfenntartás mellett a zenei tehetségükkel is képesek szívet melengető pillanatokat teremteni.

A magyar rendőrség hétfő reggel valódi internetes szenzációvá vált, amikor a hivatalos Facebook-oldalukon megosztottak egy videót, amelyben két rendőr zongorázik a Keleti pályaudvaron. A százados és a főhadnagy nem mindennapi módon szórakoztatták a várakozó utasokat, amikor birtokba vették a Thököly útra nyíló csarnok közösségi zongoráját.

A videóban a két rendőr egy négykezes darabot adott elő, mintha csak profi zenészek lennének. A vonatra várakozók és a Facebook-közönség egyaránt el voltak ragadtatva a rendőrök zenei tehetségétől. A felvételhez fűzött megjegyzés: 

Amikor zenészként meglátsz egy szabad zongorát…”, 

tökéletesen kifejezi a pillanat spontaneitását és örömét.

A videó gyorsan hatalmas népszerűségre tett szert az interneten, mindössze két óra alatt több mint 36 ezer megtekintést gyűjtött, és a dicsérő kommentek csak úgy záporoztak. A rendőrök nem csak a rend fenntartásában, hanem a zenei szórakoztatásban is jeleskednek, ezzel új oldalukat mutatva meg a nagyközönségnek.

(Borítókép: zongorázó férfi. Illusztráció: Getty Images)