Valóságos cunamit indított el a közösségi médiában egy angol férfi, aki egy gyerekmentes pub táblája mellett pózolt. A táblán egyértelműen közzétették a ház szabályzatát, amelyen rengetegen kezdtek hőbörögni a neten.

„Gyerekeknek tilos, kutyáknak megengedett” – áll a belépési szabályzat egy angol pub mellett kihelyezett utcai krétatáblán. A szabály nem meglepő, hiszen a pubokat eredetileg sem gyerekeknek találták ki, alkalomadtán azonban sok szülő szívesen betér a csemetéjével ilyen helyekre. Éppen ezért többnyire nem szoktak külön szabályt alkotni a kiskorúak belépésének tiltására vonatkozóan, ám ahogyan a hotelek esetében is van kizárólag felnőtteket fogadó szálloda, úgy miért ne lehetne kizárólag felnőtteket – és kutyákat – fogadó söröző?

Így gondolkodhatott az a férfi is, aki a tábla mellett pózolva fotózkodott, majd a képet megosztotta a közösségi oldalán „Megtaláltam az új törzshelyemet” felirattal. Kyle feltehetően nem számított rá, hogy célkeresztet rajzolt a homlokára, a bejegyzése alá ugyanis mostanra több mint kétezer komment érkezett, amelyek között rengetegen támadják őt „gyerekellenesség” miatt. Egy hozzászóló például kifejtette, hogy egy pub esetében nyilvánvalóan rendben van, ha gyerekeknek nem engedik a belépést, ugyanakkor ízléstelennek tartja ezt a nyilvános „gyerekgyűlöletet”. Más egyenesen a társadalom hanyatlásának nevezte, hogy az emberek egyre gyakrabban vélik úgy, hogy nem kívánnak más gyerekeinek a társaságában lenni. 

A poszt alatti kommentszekcióban valóságos vita alakult ki két tábor között a témában, egyesek szerint ugyanis ezzel nemcsak a gyerekeket, hanem a szüleiket is kitiltják ezekről a helyekről, ezzel diszkriminálva őket. Velük szemben természetesen olyanok is akadtak, akik kiálltak Kyle mellett és kifejtették, szerintük miért van szükség ilyen pubokra, és hogy utazások esetén többnyire miért a kizárólag felnőtteket fogadó hotelekben szállnak meg. Többen azt is kiemelték, hogy rengeteg családbarát vendéglátóhely van, így egyáltalán nem probléma, ha egyes helyekre nem engednek be gyerekeket, hiszen teljesen érthető, ha a nem családosok is szeretnének a maguk módján kikapcsolni, gyerekzsivaly nélkül. Természetesen a kutyák sem maradhattak ki a vitából: akadt egy felhasználó, aki közölte, hogy inkább megy „gyerek-, mint kutyabarát” helyre.

A támadások és az azóta született cikkek ellenére Kyle nem törölte a posztját az X-ről, sőt majdhogynem reklámozza a The Lower Red Lion nevű pubot, amely az angliai St Albans városában található.

(LADBible)

(Borítókép: Egy férfi egy pubban. Illusztráció: Getty Images)