A vízibirodalom első alkalommal rendezte meg gimnáziumi csapatok részvételével a„6Tusa" elnevezésű sportnapot június 17-én. Három csapat celebek társaságában, 6 különböző sportágban mérte össze tudását vízi- és szárazföldi versenyszámokban illetve ügyességi és erőnléti feladatokban.

A Dózsa György és a Teleki Blanka Gimnázium tanulói az Aquaworld „vegyes-válogatottal" versenyzett strandröplabdában, úszásban, vízilabdában, szörfözésben, teniszben és a kültéri kalandpályán. Az Aquaworld csapata nem csak dolgozókból, hanem celebekből is állt; Bárdosi Sándor ezüstérmes olimpiai bajnok birkózó, Serdült Orsi Miss World Hungary, Katus Attila hatszoros aerobik világbajnok és Kembe Sorel-Arthur műsorvezető-színész-vívó együtt bohóckodtak vízen, szárazföldön és levegőben egyaránt.

A kalandpark mindenki számára tartogatott izgalmas pillanatokat, hiszen cölöpök közé telepített akadályokon kellett végighaladniuk különböző technikai eszközök segítségével. A strandröplabda után következett az úszás, ahol csodálatos hátra szaltókat és ugrásokat produkáltak a sztárok. Sanyi kifejezetten élvezettel kísérte szemmel Orsi ugrásait. A legnépszerűbb versenyszám természetesen a szörf volt, ahol oktatók segítségével álltak fel a deszkára és próbáltak igazi hullámlovasokká válni. A búvárkodás ugyan nem volt a versenyszámok között, de Orsi és Sanyi mégiscsak merültek egyet az ugrómedencében. A vízilabdában szinte szó szerint vérre menő küzdelmet folytattak – a játék nagy hevében Sorel hátát végigkarmolta az egyik gimnazista... Ha még lány lett volna, talán megértjük J

A játékos versenyt a Teleki Blanka Gimnázium nyerte meg 135 ponttal, holtversenyben lett második helyezett 90 - 90 ponttal a Dózsa György Gimnázium és az Aquaworld „vegyes-válogatott".

Az Aquaworld-ben mindig történik valami!

Két napon keresztül az izgalmakat kedvelő s(p)ortos fürdőzők ingyen próbálhatták ki az Aquaworld extrém sportjait: szörfözést, búvárkodást és a vadonatúj kalandparkot.

És még egy újdonság a vízibirodalomban: a fürdőzni vágyó vendégek a Hősök teréről induló, óránként közlekedő, ingyenes buszjáratot vehetnek igénybe egész éven át.

www.ramadaresortbudapest.hu

www.aqua-world.hu