Mága Zoltán nevének hallatán, szívünkben felcsendülnek a hegedűművész által megszólaltatott lágy melódiák, megrendítő dallamok, magával ragad bennünket az a  lenyűgöző előadásmód, amit csak Ő tud.

Amikor elhangzik a név; Mága Zoltán, ugyanazok a gondolatok és érzések ébrednek bennünk, magyarokban, mint a világ különböző tájain élő embertársainkban. Szívünkben felcsendülnek a hegedűművész által megszólaltatott lágy melódiák, megrendítő dallamok, magával ragad bennünket az a  lenyűgöző előadásmód, amit csak Ő tud.

Egyedi, első hallásra azonnal felismerhető játékával nemcsak megismertette, meg is szerettette a klasszikus muzsikát. A hegedűvirtuóz (crossover stílusával) többféle zenei irányzat ötvözésével olyan műfajt hív életre, melynek ereje és könnyedsége minden korosztályhoz elér. Művészi repertoárja a népzenétől a szimfónikus darabokon át, a musicalig, a jazzig, sőt a könnyűzenéig terjed.

A napokban megjelent, Királyok Hegedűse című lemezén, a latin és a spanyol zenei stílusjegyek is felfedezhetők, fantasztikus improvizációkkal színesítve. És mint Mága Zoltán vallja; az Ő igazi királyai nem azok az előkelőségek, akik előtt mindannyiszor megtiszteltetés volt játszania, hanem a Kedves Közönség!

A lemezről ízelítőt hallhatnak, ha együtt köszöntik az új évet Mága Zoltánnal és sztárvendégeivel. A hegedűművész hagyományteremtő Budapesti Új Évi Koncertjét, 2010. január elsején a Papp László Sportarénában tekinthetik meg. A gálán széles repertoár várja a tisztelt közönséget; az opera, a musical, az operett és a klasszikus zene rajongóinak egyaránt színvonalas szórakozási lehetőséget nyújt. A minőséget – többek között – olyan neves művészek garantálják, mint Király Linda, Janza Kata, Bánki János, Frankó Tünde, Ádok Zoltán, Dolhai Attila és természetesen Mága Zoltán.

A hegedűművész neve összeforr az adakozással, a jóléti szolgálatba vetett hittel. Az elesettekkel való törődést még a családi házban tanulta meg. Bár nehéz anyagi körülmények között éltek, soha nem utasították el azt, aki segítségért fordult hozzájuk. Ezért még gyermekként megfogadta, hogy egész életében segíteni fogja a rászorulókat. Ez a fő mottója 100 templomi koncertsorozatának.

„A muzsika nagyköveteként bejártam már szinte az egész világot. Igyekszem Magyarország minden pontjára, hazánk legtávolabbi szegleteibe is elvinni a zenét. Gyakran játszom templomokban, hiszem, hogy aki Isten Házába belép, annak a lelkét megérinti „valami” és ebben a hangulatban még inkább meghatja a csodálatos muzsika. Szerencsésnek mondhatom magam, hogy a rászorulóknak rendszeresen tudok adományokat juttatni, ez számomra a legfontosabb misszió. A világ gondjait nem tudom megoldani, de egyes emberek életén talán javíthatok.”

Hallva a gyönyörű dallamokat és előadásokat nem feledkezhettünk meg arról, hogy mindezek célja a jótékonyság. Jót tenni a nélkülözőkkel, a zene szeretetén keresztül.

„Muzsika nélkül nem hiszem, hogy nagyon tudnék létezni.  Hiszem és vallom, hogy a zenével gyógyítani is lehet, de boldogságot varázsolni mindenképpen.”