Az innovációban élen járó T-Home az előfizetőig kiépített optikai hálózatával elsőként viszi be a lakásokba a jövő technológiáját, amely különleges lehetőségekhez juttatja az internetezők és tévézők táborát.

De nézzük, mit is jelent, milyen előnyökkel jár mindez a felhasználók számára! Az ország egyre több pontján; városában, városrészében elérhető fejlesztésnek köszönhetően magas le- és feltöltési sebességű internetet, jobb minőségű – megállítható és bármikor újraindítható tévézést, akár interneten vagy megfelelő előfizetés esetén mobilon keresztül is rögzíthető, arra alkalmas készülékkel pedig HD-minőséget garantáló műsorokat és videotékát tartalmazó – IPTV szolgáltatást, megbízhatóbb hálózatot vehetünk igénybe. A lakosság – és persze az intézmények – számára mindennapossá válhat a zenei és multimédiás tartalmak villámgyors letöltése, akár 80 Mbit/sec sebességgel. (Optinet Maximum csomag esetén a garantált letöltési sebesség 40 Mbit/sec garantált feltöltési gyorsaság 20Mbit/sec.)
Az internetes feltöltés növekvő sebességével életünk kényelmesebbé és egyszerűbbé válik: ezentúl például megoldható lesz különböző közösségi tartalmak – családi, vallási, sport, politikai stb. események ­– helyi szintű közvetítése, vagy a távmunkavégzés, amely az agglomerációban lakóknak, telephely nélküli cégeknek jelent kitörési lehetőséget. Az új hálózat kiépítésével könnyebben megoszthatjuk másokkal fényképeinket, videóinkat, zenéinket, miközben a tévézés, a szórakozás (lásd például a hálózatba kötött játékok) is vadonatúj fejezethez érkeznek. A technológiában rejlő lehetőségek, a szinte végtelenségig sorolható megoldások közül érdemes még kiemelni az egészségügyi eszközök által fogadott adatok folyamatos továbbításának valamint a biztonsági – megfelelő felbontású képpel rendelkező, távolról felügyelhető – térfigyelő rendszerek telepítésének jövőben megvalósítható ötletét vagy az e-önkormányzat, e-kereskedelem, e-oktatás stb. még nem teljesen kiaknázott erejét.

A rendkívül gyors interneten elérhető „digitális otthon” szolgáltatásoknak és egyéb fejlesztéseknek (vagyis összességében: az új technológiának) köszönhetően hosszú távon az autópálya-építéshez hasonlítható hatás keletkezik: a legkorszerűbb infrastruktúrával rendelkező városok és a városban lakók piaci versenyképessége emelkedik, mint ahogy – a befektetők érdeklődésével párhuzamosan – az ingatlanok értéke is nő. Vagyis az optikai hálózat nemcsak a távközlésben nyit új korszakot, hanem mindennapjainkban is meghatározó, szinte határtalan fejlődési lehetőséget jelent.
A T-Home ajánlatokról és az optikai hálózat által lefedett területekről további információ a www.t-home.hu weboldalon található.