Tízen vannak és elképesztőek. A múzsájuk Vivienne Westwood, meg a korai David Bowie. Barokk kamarazenét mixelnek modern poppal, színházat koncerttel. Ők a The Irrepressibles!

A csapat Mirror Mirror című lemeze január végén jelent meg, és azonnal szuperlatívuszokkal teli, lelkes kritikát kapott olyan lapokban mint a Guardian vagy az Independent. A további sikereket pedig a lemezt hallgatva, illetve hihetetlenül látványos fellépéseiket nézve borítékolni lehet. Ráadásul a budapesti lemezbemutató show európai premier!

Shelly Love 2008-as The Forgotten Circus című filmjének zenéjét is a The Irrepressibles jegyzi, sőt ebből, az In This Shirt című számból készült az első kislemez is:

A frontember Jamie McDermott olyan figura, akiről az ember nem tudja levenni a szemét... és a fülét. Olyan nem nélküli, már-már természetellenes magas hangon énekel, amit a modern hallgató először iróniának vélhet, de a trükk ugyanaz, mint az Antony and the Johnsonsnál (akikhez gyakran hasonlítják az együttest): a túlhajtott, már-már zavarbaejtően teátrális érzelmek nagyon is intim, hatásos és átélhető világot teremtenek. Olyanok akár egy életre kelt Greenaway film – mondják róluk sokan.

Noha a hangszerelés - gitár, zongora, vonósok és fúvósok – akár régimódinak is tűnhet, ám az Irrepressibles nem nosztalgiázik és nem is kívánja a megszokott játékszabályokat követni: saját útjukat keresik immár hét éve. Gyakran emlegetik, hogy hatott rájuk – többek között - a barokk, a szürrealizmus, az angol folk, a 80-as évek divatvilága (és a polgárpukkasztóan eredeti művész, Leigh Bowery), az exotica, Vivienne Westwood, Gershwin, Kurt Weill, Yma Sumac, Prince, KLF, Pixies, Sex Pistols, Sonic Youth, Sparks, Doors, Kate Bush, Queen, David Bowie, Goldfrapp – utóbbi háromnak  kizárólag a korai korszaka.

Bővebb információ, és jegyvásárlás:

http://www.trafo.hu/programs/1885

http://www.myspace.com/theirrepressibles

http://www.theirrepressibles.com

Granziózus, gyönyörű giccs – lemezkritika a vadonatúj Mirror Mirror című albumról:

http://langologitarok.blog.hu/2010/02/23/grandiozus_gyonyoru_giccs

Vadonatúj interjú (2010. február 22.) a frontemberrel angol nyelven:

http://www.dazeddigital.com/Music/article/6252/1/Inherently_Irrepressible

Élőben a kocka-színpadon, a természetben, kiállítótérben, koncertteremben...