Pincefesztivál 2010. május 15-16.

2010.05.11. 15:32 Módosítva: 2010.05.13. 13:38

Közeleg a VIII. Pincefesztivál! 2010. május 15-16-án a legjobb magyar borászok jönnek el újra Etyekre. A meghívott vendégborászok listája már olvasható a pincefesztival.hu honlapon.
Nem csak a Pincefesztivál borászainak listája garantálja, hogy ismét fantasztikus hangulat lesz Etyeken májusban, hanem az egész hétvégére kínált programok is. A borkóstolók mellett ugyanis kézműves kiállítás és vásár várja majd az érdeklődőket, hagyományos népi játékokkal, óriás társasjátékokkal, bábszínházzal szórakoztatjuk a gyermekeket, a futballpályán pedig ismét, immár nyolcadik alkalommal mérik össze erejüket a BorÁszok a Parlament SE válogatottjával. A május 16-án, 11.00 órakor kezdődő mérkőzést a Dél-afrikai világbajnokság hivatalos FIFA játékvezetői vezetik. A pálya széléről Gundel Takács Gábor, Hajdú B. István, Knézy Jenő és Novotny Zoltán kommentál, várhatóan a helyszínen a BorÁszoknak szurkol Gyulay Zsolt, Dr. Magyar Zoltán, Pulai Imre és Székely Bulcsú is.

A színpadokon pedig olyan együttesek, zenészek váltják majd egymást, mint a Harmónia Garden, Falusi Mariann, a Fekete Kovács Kornél Quintet és lesz Old Boys Unplugged is.

Nyugodtan lehet majd kóstolni, mert lesznek különbuszok, sofőrsegély, taxi szolgálat is!


Egyéb programok mindkét nap:

Gyermekprogramok a Kálvária-dombon:
10.00–17.00 óra között játszóház és foglalkozások a Pöcök Egyesület szervezésében:
– tűzzománc ékszerek készítése, korongozás, textilfestés, kendőkészítés, nemezelés (labda, karkötő, kitűző, egyéb ékszerek), kerámiafestés (előre elkészített terrakotta kistányér, kisbögre babaszobához)
– mozgásos játékok: gólyalábon járás, hintázás, talicskázás, lépegetőzés, kötélhúzás
Katolikus templomkert:

PORT.hu Mini BringaExpo
Kerékpár kiállítás és kedvezményes vásárlási lehetőség, extrém bringabemutatók, triál várnak kicsiket és nagyokat!

Kecskegödör:
12.00–16.00 óra között Buday Péter mesterszakács és Fabók Mihály sommelier várja a látogatókat gasztronómiai játékkal, amely alatt megismerhető a sajtkészítés folyamata. Lesz:
- sajtfelismerő, tejivó-, vajköpülő verseny,
- sajt és bor párosítása kóstolással,
- sajtos ételek helyben történő elkészítése, kóstolása.

További információ