Puskás Peti a barátai segítsége nélkül nem kezd bele zeneírásba. A fiatal sztár szereti az őt körülvevőket is bevonni az alkotás folyamatába, így legújabb, Csillagok című számának klipjét is szakmabeli társai segítségével tervezi forgatni, illetve az ötleteik alapján alakítja már a forgatókönyvet is.

Puskás Peti hihetetlen lelkesedése folyamatosan arra készteti, hogy fejest ugorjon új dolgokba. A hazai énekesek közül elsőként ő kezdett el blogolni – még 2005-ben –, illetve ezen a felületen keresztül tartotta a rajongóival a kapcsolatot. „Lenyűgöző volt, hogy naponta öt-hatezer ember olvasta a bejegyzéseimet, illetve több százan véleményt is alkottak, amiből viták és beszélgetések alakultak ki. Ezek sokat jelentettetek nekem, mert első kézből hallottam a közösséggé vált közönségem visszajelzéseit. Úgy érzem, hogy ez jó irányt adott nekem. Hála a mai online platformmal kiegészült világnak, természetes közelségbe kerülhetnek az előadók és rajongóik” – mondta el Peti.

A fiatal énekes derülátó a saját rendezésű videoklipjének forgatásával kapcsolatban. Bár a Csillagokat nem juttatta tovább az Eurovíziós Dalfesztivál magyar zsűrije, a sztár nem veszített lelkesedéséből. A dalhoz Peti a kommunikációs csatornák széles spektrumát kihasználva gyűjtötte az információkat és szervezte az előkészületeket. A rendszeres online videós bejelentkezésiben pedig a közel 15000 követőjét is aktuális információkkal tervezi ellátni a forgatás főbb fázisaival kapcsolatban.

„A számokat általában egy szegedi barátom, Molnár Gábor segítségével írom és alakítom. Vicces, mert általában csak bekapcsoljuk a webkamerákat és máris szemtől szemben tudunk zenélni, új dalokat írni. Évente csak párszor találkozunk személyesen, mégis a folyamat bármely pillanatában kapcsolatban lehetünk. Két éve használok okostelefont, amelynek segítségével ezt bárhonnan megtehetem. Felénekelek és megszerkesztem a zenei alapokat a mobilomon, amiket akár azonnal továbbíthatok is a zenésztársaimnak. A legújabb kütyüm egy Nokia Lumia 800-as, amelynek people hub szolgáltatását élvezem a legjobban. A program segítségével egy gombnyomással értesíthetem, illetve követhetem egy adott barátom összes online tevékenységét is” – tette hozzá az énekes.

Peti nem titkoltan megszállottja a technikának: „A közösségi csatornák applikációin kívül gyakran fényképezésre is használom a készülékeimet. Egyik koncertemen például a színpadról fotóztam a közönséget, feltöltöttem a rajongói oldalamra és mindenki bejelölhette magát a képen. Ez is mutatja, hogy számtalan egyszerű és frappáns lehetőség és megoldás rejtőzik az okostelefonokban.”

További információk