A hello holnap!, a Magyar Telekom fenntarthatósággal és tudatos életmóddal foglalkozó kezdeményezése élen jár a segítségnyújtásban. Most különösen fontos ügyben biztosít csatornát az adományoknak: 2012 májusában és júniusában a daganatos gyerekek kezelésére gyűlik a pénz a 1788-as adományvonalon.

A rákbetegség talán a legrettegettebb diagnózis, különösen akkor, ha gyerekekről van szó. Magyarországon közel 5000 gyerek küzd a rák valamelyik fajtájával. Ezen betegségek többsége ma már gyógyítható – természetesen csak akkor, ha időben felismerik és elkezdik a kezeléseket. A gyógyulás folyamata a kicsiknek különösen nehéz, hiszen rendkívül sokáig tart, és nagy fájdalmakkal jár. Szüleik, orvosaik és a segítő szervezetek mindent megtesznek azért, hogy enyhítsék a fájdalmakat és siettessék a gyógyulást – ehhez nyújt most segítséget a hello holnap! 1788-as adományvonala.

Az adományvonalon keresztül befolyó összeg teljes egészében a civil szervezeteket és a gyermekonkológiát támogató alapítványokat koordináló Országos Szövetség a Daganatos és Leukémiás Gyermekért számlájára kerül. Az összegyűjtött összegből a Szövetség a kezelésekhez elengedhetetlen eszközöket vásárol: beépíthető portokat a folyamatos injekciózás kiváltására, hordozható gyógyszeradagolókat, a felfekvés kialakulását megelőző decubitus matracokat és egyéb orvosi műszereket. Apró, ám annál fontosabb dolgok: használatukkal a rákbetegséggel küzdő gyerekek fájdalmai kisebbek, mindennapjaik egy kicsit könnyebbek lesznek – ami jelentősen hozzájárul a minél gyorsabb gyógyuláshoz.

A 1788-as hello holnap! adományvonal a Magyar Telekom vezetékes és mobilhálózatából is elérhető, akár SMS-ben is. A hívás és az SMS díja 100 Ft, ami – a Domino feltöltőkártyával kezdeményezett hívások kivételével – áfamentes.  A 2012 májusában és júniusában beérkező hívások díja a hívók adományaként teljes egészében az Országos Szövetség a Daganatos és Leukémiás Gyermekekért számlájára folyik be. A Szövetség munkájáról a www.szovetsegunk.hu oldalon írnak részletesen, a hello holnap! tevékenységének megismeréséért pedig érdemes felkeresni a www.helloholnap.hu oldalt, ahol a fenntarthatóságról, pályázati lehetőségekről és a program eredményeiről olvashatnak az érdeklődők.