Hazai ízek, hazai tájakon

2012.10.10. 15:13 Módosítva: 2012.10.10. 15:22

Süssön a nap vagy szemerkéljen az eső, egy biztos: lesz mire emlékeznünk, ha belekóstolunk itthon az őszbe. Az őszi időszakban a fővárosban és környékén csakúgy, mint vidéken egymást érik a kulináris kalandozásra invitáló rendezvények. Az őszi gasztronómiai fesztiválokon az országot járva kóstolhatunk házilag töltött kolbászt, megízlelhetjük a legfinomabb balatoni halakat, kedvünkre válogathatunk a vadas, kemencében sült vagy éppen bioételek kínálatából. Az ősz a szüret, a jókedv, a mulatságok időszaka is, bármerre indulunk is útnak, az ország 22 borvidékén testes vöröseket, üde rozékat vagy gyümölcsös fehérborokat kínáló pincészetek, barátságos helyi fogadók várnak. Érdemes tehát ősszel is kimozdulni, és a hétvégék alkalmával vagy akár több napra útnak indulva felfedezni a hazai tájakat és belekóstolni az ország éléskamrájába.

Október második felében Velemben Gesztenyefesztivál, Kőszegen Natúrpark Ízei, Szigligeten Süllőfesztivál várja az éhes látogatókat. A kulináris örömöké lesz a főszerep Békéscsabán is, ahol a város emblematikus fesztiválja idején még a kerítés is kolbászból van. A Csabai Kolbászfesztivál a kolbász készítés fortélyait, a disznótoros hagyományokat, a város és vidéke szlovák és magyar közösségi ünnepeit, gasztronómiai hagyományait helyezi a középpontba, lesz borvigadalom, és a különleges házi kolbászokból akár egész télire bevásárolhatunk. Novemberben a Márton-nap és a hozzá kapcsolódó néphagyományok, szokások és gasztronómiai különlegességek kerülnek majd a középpontba, a libaevés és újbor-kóstolás minden gourmand számára kötelező november 11-én!

Tudjon meg többet az őszi bor és gasztronómiai fesztiválokról aktuális programajánlóinkból, és böngésszen kedvezményes szállásajánlataink között a www.itthon.hu oldalon! Kellemes őszi borbarangolást és (gasztro)élményekkel teli utazást kívánunk!