Október 26-án pénteken nyit és három napon át nyitva tart a Cégér Gasztro-Zsibongás az Akvárium Klubnál, ahol a boroscímkékből rendezett képzőművészeti kiállítás mellett 11 hazai borászat és 9 népszerű étterem várja a látogatókat, esténként jazz zene pezsdíti a hangulatot.

Kitűnő hazai borokat, valamint Budapest legjobb éttermeinek őszi meglepetéseit kóstolhatják meg azok, akik  a hétvégén ellátogatnak a Cégér- Jó bornak tervezz címkét! pályázatához kapcsolódó háromnapos hétvégi rendezvényre, az Akvárium Klub épületben rendezett kiállításon megtekinthetők a  címketervek, amelyeket 10 fiatal grafikus készített hazai borászoknak.

A Forum Hungaricum és a Hybridart idén nyáron azzal a céllal írta ki a Cégér címketervezési pályázatot, hogy együttműködési lehetőséget teremtsenek fiatal designerek és borászok számára, illetve hogy a gyakorlatban is összekapcsolják  a hazai bor és gasztronómia sokesetben már jól működő párosát  egy harmadik kategóriával, a kortárs alkalmazott grafika képviselőivel. A pályázat első fordulójában egy Figula borhoz kellett címkét készíteni, a második fordulóban a szakmai zsűri által kiválasztott legjobb 10 grafikus egy-egy hazai borásszal dolgozott együtt annak borcímkéjén, vagy márkaarculatán. A közös munka során létrejött címketerveket állítják ki a hét végétől  november 8-áig az Akvárium Klub épületében. A tervezés során fontos szempont volt, hogy a megtervezettt címke maximálisan illeszkedjen a borhoz, a borász és a pincészet stílusához, valamint a termőhely hangulatához. A döntőbe jutó grafikusok változatosan és széles spektrumon oldották meg a feladatot, a címketervek  között egyaránt található cégér a minimál dizájn jegyében, illetve rusztikus hangvételű, részletekbe menően kidolgozott terv is. Nézze meg a 10 döntős Cégér címketervet a galériában!

 A Hidden Characters c mkete rve Hernyák Tomi borához 

Kedvenc borcímkéjére november 6-án éjfélig Ön is szavazhat a Cégér Facebook oldalán, azt pedig, hogy a címketervek mennyire illenek a borokhoz, ki-ki döntse el maga a háromnapos hétvégi rendezvényen. Egy pohár jó bor mellett lehet a borcímkéket tanulmányozni, beszélgetni a borászokkal és a grafikusokkal,hiszen ők is személyesen jelen lesznek a Cégér Gasztro-Zsibongáson.

Ízelítő a zenei programból: péntek este főműsoridőben Óriás akusztik, szombaton a Butterfly Effect, vasárnap a KJ Laboratory zenél.

A Cégér Gasztro-Zsibongás részletes programjáért látogasson el a www.hybridart.hu illetve a http://www.facebook.com/Cegerajobornak oldalakra!

Kiállító borászatok:

Hernyák Tamás (Hernyák Birtok, Etyek), Csetvei Krisztina (Csetvei Pince, Mór), Heimann Zoltán (Heimann Családi Birtok, Szekszárd) Molnár Tibor (Vincellér-ház, Sopron), Juhász Tibor (Pastor-pince, Szekszárd), Ungváry Krisztián (Vayi Borászat, Tokaji Borvidék), Ludányi Balázs (Centurio Szőlőbirtok, Mátra),  Hagymási Tamás (Hagymási Pincészet, Eger), Borbély Tamás (Borbély Családi Pincészet, Badacsony), Bock Valér (Bock Pince Panzió Étterem, Villány).