A jókedv sokkal közelebb van hozzánk, mint gondolnánk, sőt bármilyen hihetetlen: könnyedén elérhető. Csak egy tablet vagy egy okostelefon, plusz wifihálózat kell hozzá. Hajdu Steve megmutatja, miről van szó.

Szívózol, éjjel porszívózol?!

Valószínűleg soha sem gondoltunk rá, de ettől még tény: otthoni wifihálózatunk neve árulkodik rólunk. Tekintve, hogy az összes wifivel internetező szomszéd találkozik vele nap mint nap. De ki mutatkozna be tudatosan „databyse_sys” vagy „belkin89” néven, ha van tisztességes (bece)neve is?

Ha a facebook profilunkat előszeretettel töltjük fel életbölcsességekkel és egyebekkel, miért ne használnánk ki ezt a „médiumot” is? Épp ideje megtudnia minden környékbelinek, miféle magvas gondolatok, zenei ízlés és egyéb izgalmas dolgok miatt érdemes ránk odafigyelni. Könnyen kiderülhet, hogy sokkal több közös témánk van, mint az időjárás kiszámíthatatlansága vagy a lépcsőház zárásával és nyitva tartásával kapcsolatos vita.

Arról nem beszélve, hogy akár pazar házi intranet is lehet egy társasház wifineveinek listájából. A plafon partvissal történő inzultálása helyett például wifinevekkel is megüzenhetjük, mi nem tetszik – sőt: a változatosság kedvéért akár még azt is, hogy mi tetszik. A „Szívózol, éjjel porszívózol?!” és „Hagymaszagú a lépcsőház!” típusú „beszólásokon” túllépve akár wifinevünkkel csaphatjuk is a szelet az ötödiken lakó lánynak.

Ha kommunikálni és ismerkedni nincs kedvünk, szórakozni attól még remekül tudunk – házon belül és kívül is. Mondjuk városszerte jártunkban-keltünkben előkapva a mobilunkat, és végigböngészve a környékbeliek wifineveit. Mert ki mondta például, hogy a buszmegállóban, a postán várakozva feltétlenül dührohamot kell kapnunk ahelyett, hogy jobb híján nevetnénk egy szellemes wifineven?

Hajdu Steve tabletjét egy jó wifinévért

A népszerű rádiós műsorvezető a fentieken felbuzdulva a fejébe vette, hogy országszerte annyi wifinevet „javít fel”, amennyit csak bír. Ezért arra biztat minden netezőt, hogy nevezze át se hús, se hal wifinevét valami egyedire, szórakoztatóra, kedvesre, cukira, szellemesre, vagy akár sírva röhögősre – de mindenképpen érdekesre. Az újdonsült neveket a www.wifinevado.hu oldalon várja. Az ügy fontosságára való tekintettel a szerinte legjobb wifinév kiötlőjének munkáját egy Samsung Galaxy Tab2 tablettel ismeri el. A facebookozók által megszavazatott kedvenc név kiötlője pedig egy ajándék wifiroutert nyer.

Internet a fürdőkádban

Steve, ha éppen nem a wifineveken pörög, akkor is folyton nyüzsög, még otthon is. Ezért szóba se jött nála, hogy otthon ne legyen wifije, amit a tabletjéről is elér (kamrából, teraszról és akár a fürdőkádból is). Már csak a jófajta wifinevek iránti csillapíthatatlan kíváncsisága miatt sem. Ezért találtak egymásra nemrég a T-Home Netmánia otthoni internetcsomaggal, amely révén az egész lakásában kedvére netezhet, mindezt grátisz wifirouterrel és kedvezményes árú tablettel. Ez utóbbiról további információ a www.t-home.hu oldalon található.