A szecessziós stílusban épült Szt. Gellért Gyógyfürdő 1918-ban nyitotta meg kapuit, de napjainkban is világszínvonalú szolgáltatásokkal várja vendégeit, ahol szinte valamennyi gyógy szolgáltatás igénybe vehető. A fürdő igyekszik szolgáltatásainak körét folyamatosan fejleszteni, illetve azokat a vendégek igényeinek megfelelően alakítani.

2013-ban a Gellért Fürdő mindkét termál részlege a hét minden napján koedukált módon üzemel, ahogyan azt korábban hétvégenként már megszokhatták a látogatók. Így már a hölgyek is kipihenhetik a hét fáradalmait a férfi termál részleg gyönyörű környezetében. Nem utolsó szempont, hogy a pároknak, baráti társaságoknak így nem kell külön élvezniük a víz gyógyító, frissítő hatását.

A fürdő számos újdonságot vezetett be az elmúlt időszakban a vendégek igényeinek megfelelően. A gyönyörűen felújított, termálvízzel feltöltött díszkár egy szeparált helyiségben található, így a vendégek meghitt környezetben élvezhetik a fürdőzés örömeit. A két órás fürdőzést szaunázás, pezsgő és gyümölcstál bekészítés teszi teljessé.

A szombatonkénti Szauna Szeánszok® igazi társas programok függetlenül attól, hogy társasággal vagy egyedül érkezett a vendég. Szaunamester kezdeményezésére jóízűeket beszélgetnek és legtöbbször viccelődnek a vendégek is, de ha a szaunamester úgy érzi, hogy vendégei nyugalomra, csendre vágynak, akkor csendesebb, nyugalmasabb Szauna Szeánszot® fog levezetni. Egy-egy program időtartama maximum 12-15 perc, de bárki, aki úgy érzi elég volt számára, nyugodtan elhagyhatja a szaunát. Minden egyes programnak megvan a maga külön varázsa.

A gyógyfürdőhöz kapcsolódó nappali kórházban ún. inhalatórium is működik, amely. a különböző légúti betegségek gyógyítására jött létre. A felső légutak gyulladása általában már 5-10 sókamrás kezelés hatására csökken. A kezelés gyermekeknél és felnőtteknél egyaránt alkalmazható, mellékhatások nincsenek. Visszatérő betegség és allergiás tünetek esetén a kúra többször is ismételhető.

A Gellért Fürdő emeletén pedig új exkluzív masszázshelyiség került kialakításra. A különleges 60 perces terápia nemcsak az izmokat, a bőrt és a vérkeringést frissíti fel, hanem csodálatos hatást fejt ki az idegrendszerre is, enyhítve a napi stressz hatásait, hiszen a masszázs az egyik legősibb és legkellemesebb természetes módszer a betegségek megelőzésére és gyógyítására.

www.gellertfurdo.hu