Így válasszon társkereső oldalt

2013.03.14. 16:49 Módosítva: 2013.03.18. 14:01
Itt a tavasz, a szerelem időszaka, így mindenki párra akar találni. De mivel sok a munka, és kevés a randikra, ismerkedésre fordítható idő, ezért sokaknál az a legkézenfekvőbb, ha a neten keresgélnek a nagy Ő után.

Úgy döntöttünk, hogy most letesztelünk 1-2 oldalt és a tapasztalatokat megosztjuk veletek, hogy nektek ne kelljen 10 társkereső oldalt végigpróbálnotok. Nos, a szerkesztőségbe érkezett vélemények és saját tapasztalatok alapján egyből a legtutibbnak mondott oldallal kezdtük piaci körképünket, a Parom.hu – val.

Alapos szűrés

Első lépésként nagyon fontos az, hogy a lapon tudjunk távolság, helység szerint szűrni a találatokat. Ez a Párom.hu oldalán tökéletesen is működött, ezért remélhetőleg nem lesz azzal gond, hogy szörnyű távkapcsolatokba bonyolódjunk, 20 km-es körzeten belül is meggyőző volt a felhozatal. Szerencsére így már nem fordulhat elő, hogy amikor az esküvői harangok kondulását is hallani véljük, akkor téved csak lejjebb a szemünk, és pillantjuk meg a sohasem-hallott város nevét, ami minimum 50 km-re van tőlünk, vagyis a boldogító igen nagy valószínűséggel ugrott.

A második, ami egy jó társkereső oldal ismérve, az, hogy be lehet állítani azt is, hogy iskolázottság alapján is listázzon. Persze nem sznobságból, de az érdeklődési kör szűkítéséhez ez nagy segítséget jelenthet, ráadásul tanulmányok megállapították, hogy azonos végzettségűek között nagyobb a hosszútávú kapcsolat esélye.

Sokszor megesik az, hogy az ember szeme felcsillan, amikor azt látja, egy jóképű, vagy csinos idegen érdeklődik iránta, aztán jön a hidegzuhany, amikor rájön, hogy bár a másik nagyon is szimpatikus, de az iskolázottsága miatt nagy az esélye, hogy nem az igazi. Éppen ezért jó a párom.hu oldal, mivel ott egyszerűen beállíthatjuk, hogy csakis olyanok láthassák az adatlapunkat, akik ugyanolyan végzettségűek.

Mi a helyzet a randival?

Apropó, randi. Sokan éppen ezért nem keresnek párt a neten, mert nem fekszik nekik az, hogy nem láthatják a másikat, és hát messziről jött ember azt mond, amit csak akar. Éppen ezért egy társkereső oldalnál az is nagyon fontos, hogy kínáljon fel valamilyen lehetőséget arra, ha nem csak a klaviatúrán pötyögve akarunk a másikról infókat gyűjteni, hanem valami olyasmit is szeretnénk, ami hagyományosabb, de mégsem vesz el az életünkből órákat – ahogyan egy rosszul sikerült találkozó esetében. Erre a legjobb megoldás a rapidrandi, ami jellemzően Amerikában divat, de már nálunk is egyre népszerűbb- ezért szervez a párom.hu ilyen ismerkedéseket, ahol megvan a lehetőségünk, hogy sok emberrel találkozhatunk rövid idő alatt, és anélkül állhassunk tovább azok mellől, akik nem szimpatikusak, hogy abból sértődés lenne. Elvégre nagyjából 7 percet mindenkivel el lehet dumálni.

Egyedül holtomiglan-holtodiglan?

Azonban nem mindegy, hogy miért is keresünk párt. Sok esetben azért, mert a szőke herceg fehér lovon valahol út közben elakadt, és mivel nem akarunk tovább várni, hát a kezünkbe vesszük az irányítást-ez az egyik lehetőség. De az is előfordul, hogy az ember csak egy kis futó kalandra vágyik. Ezt azonban viszonylag nehéz kulturált körülmények között keresni, főleg ha szeretnénk elkerülni a pornó-szagú lapokat, és a töméntelen felugró reklámablakot. A párom.hu extrái között ilyen„gyorspartnert” is lehet keresni, így minden igény kielégít.

Hogy a keresés még könnyebb legyen

A legtöbb ember számára fontos, hogy ha kell, segítséget is kapjon, ha netán elakad valamiért.  (A mi adatlapunkat 10 percen belül moderálták és a próba panaszos levelünkre is fél napon belül válaszoltak, így biztos nem kerülnek be a Homárba) Nem csak az ügyfélszolgálat tekintetében – ami alap kellene, hogy legyen, de sokszor még az is csak papíron létezik – hanem abban is, ha bizonytalanok vagyunk, ki is való nekünk. Éppen ezért jó ötlet, ha van a társkeresőnek egy pszichológiai tesztje is, amit ha kitöltünk, segít meghatározni, hogy milyen típusú párt érdemes keresnünk – és ez igencsak jól jön, hiszen az ember sokszor belefut rossz döntésekbe.

Persze az említetteken kívül a párkeresők utolsó, ám szinte legfontosabb feltétele az a diszkréció. Enélkül nem is érdemes belekezdeni a keresgélésbe - amelyik lap ezt nem képes nyújtani, azzal nem is érdemes foglalkozni. Mindezt együttesen ajánlja nekünk a Párom.hu. Tesztünk értékelése alapján hajlunk rá, hogy egy tízes skálán megadjuk neki a maximális értéket. Szóval itt a tavasz tessék regisztrálni és a tapasztalatokról küldjetek majd beszámolókat!