A közhiedelemmel ellentétben a baktériumok és vírusfertőzések nem csak a hideg téli időszakban jelentenek veszélyt egészségünkre, a nyári meleg kifejezetten kedvez ezek elszaporodásának.

A közhiedelemmel ellentétben a baktériumok és vírusfertőzések nem csak a hideg téli időszakban jelentenek veszélyt egészségünkre, a nyári meleg kifejezetten kedvez ezek elszaporodásának.

Leggyakrabban a szalmonella és a coli baktérium okoz megbetegedéseket, így különösen nagy figyelmet kell fordítanunk kezünk és az elfogyasztott ételek tisztaságára, valamint azok szavatosságára.

Külföldi nyaralás előtt érdemes tájékozódni az adott országban tapasztalható higiéniai feltételek felől, de bárhová is utazunk, egyébként is érdemes beszerezni antibakteriális hatású kézmosószereket, melyeket bármilyen váratlan helyzetben használni tudunk.

Kiemelkedő kockázatot jelentenek ebben az időszakban az állóvizek és a ritkán tisztított medencék a fülledt melegben még gyorsabban szaporodó vírusok és baktériumok miatt. Ezért mindig vigyünk magunkkal papucsot, melyet zuhanyzáskor is hagyjunk magunkon. Ha hosszabb ideig tartózkodunk ott, akkor vegyük át fürdés után fürdőruhánkat, mert a baktériumoknak kedvez a vizes ruha. Ha rendszeresen járunk fürdőbe, gyakran cseréljük törülközőnket, mivel azon is számos baktérium telepedhet meg.

Vizes környezetben hajlamosak vagyunk megfeledkezni a kézmosásról, de itt is nagyon fontos a kézhigiénia. WC-használat után, étkezés előtt mindig mossunk kezet és amennyiben nincs erre lehetőségünk, használjunk antibakteriális kézmosó gélt.

Az antibakteriális kézmosók az ismert kórokozók 99,9%-át elpusztítják. Ezt a biztonságot nyújtja a Dettol termékcsalád is, amelynek palettájában a fertőtlenítő kézmosók ismert formáin túl szenzoros, azaz érintés nélküli adagolóval ellátott, a fertőzésveszélyt minimálisra csökkentő kézmosó készülékek is találhatók.

Segítségükkel mindent megtehet a tökéletes higiénia érdekében, nyáron is!