Oroszországot látja vendégül az OMÉK

2013.09.17. 13:32 Módosítva: 2013.09.18. 13:52

A Oroszországi Föderáció és Magyarország között a Vidékfejlesztési Minisztérium és az orosz társminisztérium közös munkájának eredményeképpen fellendülőben van az agrár-együttműködés. Ennek egyik fontos eredménye, hogy a 76. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár díszvendége Oroszország lesz, így nyitva lehetőséget a közvetlen orosz – magyar kapcsolatépítésre.

A két ország között rendszeresek a vezetői szintű találkozók és egyre nagyobb számban vesznek részt magyar kiállítók az orosz nemzetközi élelmiszeripari vásárokon. Az OMÉK díszvendégeként az Oroszországi Föderáció bizonyságot tesz arról, hogy nyitott a magyar agrárium felé, és stabil partner az agrárkereskedelemben

Az OMÉK díszvendégi meghívását az orosz fél elfogadta és 225 m2 standdal kiállítóként részt is vesz,  ahol a kiállításra látogatók találkozhatnak az orosz élelmiszeripar különlegességeivel. Az orosz fél hasonló gesztussal viszonozza a díszvendégi fogadtatást, hiszen az októberi Arany Ősz kiállításon Magyarország kiemelt helyen kap megjelenési lehetőséget.