2013. november 8- 9-10.

Márton napi libator túrára, egy határokon átívelő bor-, és gasztrofesztiválra invitálja közönségét a hazai szállodák legpatinásabbika, a Danubius Hotel Gellért. Mindezeken túl esténként szenzációs összefogással francia, spanyol, olasz és magyar nemzetek kiváló séfjei 4-fogásos borvacsorát kínálnak, vasárnap pedig Sunday Brunch csábítja a nagyérdeműt nemzetközi specialitásokkal a Márton nap jegyében.

A Márton Napi Borfesztiválra és a koncertekre mindössze 4.900 forint a belépő, ami mellé egy kóstolópohár és korlátlan bor és pálinkafogyasztás jár.

A páratlan rendezvény szakmai partnere a Bortársaság és a Danubius Hotels Group, együttműködő partner a Szt. Gellért Gyógyfürdő és Uszoda, valamint a Magyar Turizmus Zrt.

Soha nem látott lakosztályok

Idén, a nagy érdeklődésre való tekintettel, a korábbinál is nagyobb területen várja vendégeit a szálloda, hogy minél többen átélhessék a kulturális pezsgést, tartalmas és minden érzékszervnek izgalmas kikapcsolódást, amely a Márton napi borfesztivált jellemzi. A fesztivál különlegességét nemcsak a programok, hanem az egyedülálló környezet is adja: azaz a Gellért összes terme, egybe nyitva az impozáns Fürdőcsarnokkal, több mint 3000 m2-en.

Mi több! Ez alkalommal megnyílnak a szálloda eddigi leghíresebb vendégeiről elnevezett helyiségek is a nagyözönség előtt, hisz a Borjour által szervezett ötletes mesterkurzusok keretében, melyeket Megyeri Sára és Nagy Sebestyén tart, borászok és borszeretők azokban a lakosztályokban adnak randevút egymásnak, ahol valaha Nixon elnök és Habsburg Ottó lakott.

A közönségcsalogató események közé a hazai pop-élet neves reprezentánsait, idén a Budapest Bár zenekart, a Kistehén Tánczenekart, a Kerekes Bandet és Waszlavik Lászlót, valamint az Intim Torna Illegált hívják.

Európa ételei a Márton nap jegyében

Az estéket borvacsorákkal teszik csábítóvá. Ez alkalommal egy-egy négyfogásos vacsora keretében a szervezők átlépik Magyarország határait és a látogatókat egy kulináris körútra csábítják, bemutatva négy európai nemzet jellegzetes Márton napi ételét. A Gellért Sörözőben kivételes összefogással a Pavillon de Paris, a La Plaza, a Da Mario és a Gellért Panoráma éttermek kiváló séfjei közös, 4-fogásos menüjét kóstolhatjuk meg az ételekhez illő magyar, francia, spanyol és olasz borokkal. A borvacsorák házigazdája Váncsa István, aki egyedülálló stílusával és gasztronómiai szakértelmével fűszerezi meg a péntek és szombat estét.

A gasztro kiállítók kóstolóján és a Gellért ételstandjain bőségesen lehet falatozni a fesztivál pénteki és szombati napján. A kiállítók között ott lesz többek között Árpás László sonkamester prémium kategóriás termékeivel és Raj Ráchel tortatervező is nevezetes flódnija mellett a borfesztiválra tervezett desszert meglepetéssel. 

Héjja László, a Gellért vezető séfje csapatával Európa Márton napi specialitásaival kínálja a borkóstolás közben finomságokra vágyókat. A gasztro falatok és Márton napi finomságok készpénz ellenében már 200 Ft-tól kaphatók a borfesztivál alatt.

A borfesztivál harmadik napján szenzációs Sunday Brunch invitál egy nemzetközi Márton napi gasztro-túrára az asztal körül, ahol természeteses főszerepet kap az újbor is. A vasárnapi sokszínű gyerekprogramokon játékos formában ismertetik meg hazánk és az európai kultúrkör Márton napi népszokásait gyerekekkel és felnőttekkel.

A Márton napi Borfesztivál hivatalos honlapja és jegyvásárlás

borfesztivalgellert.hu

Danubius Hotel Gellért H-1111 Budapest, Szent Gellért tér 1.