Eddigi leggrandiózusabb gálaműsorával, a Kárpát-medence kórusaival, világhírű operaénekesekkel, nemzetközi és hazai sztárvendégekkel köszönti az új esztendőt Mága Zoltán, 2014. január 1-jén a Budapest Sportarénában.

A Kárpát-medence kórusai, világhírű és hazai sztárvendégei közreműködésével Mága Zoltán rendhagyó zenei utazásra hívja közönségét, hogy bizonyítsa, a magyar zeneművészet a Föld minden táján élő ember számára tartogat egy-egy feledhetetlen dallamot. A monumentális zenei projektben közel 500 művészt köszönthetünk az Aréna színpadán, a Kárpát-medence legnagyobb és legszínvonalasabb gálaműsorában. A három órás koncert során lenyűgöző látvány- és show-elemek, a legmodernebb hang- és fénytechnika, rendkívüli színpadi megoldások mellett fedezheti fel a közönség nemzetünk kulturális kincseit és az egész világot rabul ejtő klasszikus és könnyűzenei darabokat. A 2014-es Magyar Holokauszt Emlékév keretében pedig a fellépők egy szívszorítóan szép és méltó zenei blokkal hajtanak fejet az áldozatok előtt a magyarországi vészkorszak 70. évfordulóján.

Öt teltházas Aréna után már hagyománnyá vált rendezvényét a világ magyarságának ajánlja a Prima Primissima-díjas hegedűművész. „Egész zenei pályafutásomat meghatározta az a küldetéstudat, hogy a világ minden táján képviseljem a magyar kulturális tradíciókat, és erősítsem a magyarságról kialakult pozitív képet. Vendégeimmel az újévi koncerten a magyar zenei kultúra egyetemességét, a klasszikus- a könnyű- és a népzene szépségét szeretném bemutatni” – fogalmazott Mága Zoltán.

Az elmúlt években a teltházas Aréna közönsége mellett, a közszolgálati és a kereskedelmi televíziók révén több millió néző is részese lehetett a Budapesti Újévi Koncertnek. Világhírű és Kossuth-díjas művészek mellett színpadra léptek a Nemzet Színészei, a Magyar Állami Operaház kiváló művészei, a Budapesti Operettszínház csillagai és a hazai könnyűzenei élet kiválóságai. 2013-ban az ötödik, jubileumi gálakoncerten Guinness rekord született, közel 13 ezer ember koccintott egyszerre. A közös koccintás 2014-ben sem marad el, sőt mindenki Mága Zoltán Best of CD –vel térhet haza a gálaestről.