Manapság különösen érdemes átgondolnunk, hogy hol és mire a legpraktikusabb használni bankkártyánkat.

A tranzakciós illeték jelenleg a készpénzhez jutást sújtja a leginkább. Napjainkban alig pár bank kínál még díjmentes készpénzfelvételt, szemben a bankkártyás vásárlással, amely számos pénzintézet ügyfele számára díjmentes maradt továbbra is. Ajánlatos tehát az ünnepi bevásárlások idején is tudatosabban intézni pénzügyeinket és megfontolni, mennyi készpénzre van valójában szükségünk. Ideje változtatnunk néhány korábbi szokásunkon is, és a nagybevásárlások mellett a kis összegűeket is bankkártyával fizetni.

Nincs annál bosszantóbb, mint amikor egy pár száz forintos terméket azért nem tudunk kifizetni, mert a pénztáros nem tud visszaadni a nagycímletű bankjegyből. Az ilyen helyzetek könnyen elkerülhetők, ha zsebünkben ott lapul egy MasterCard® vagy Maestro® bankkártya. A plasztik lap nagy előnye, hogy könnyen és gyorsan lehet vele fizetni a kisebb összegű vásárlások alkalmával is.

A karácsonyi nagybevásárlást is érdemes bankkártyával intézni, hiszen ez a fizetési mód biztonságos és kényelmes, ráadásul a legtöbb esetben díjmentes, azaz az üzletek nem számítanak fel érte pluszköltséget.

Biztonságos, kényelmes

A bankkártyás vásárlás nem csak gyors és kényelmes, biztonságos is!

Amennyiben elveszítjük, vagy ellopják pénztárcánkat, csak reménykedhetünk, hogy a benne tartott iratainkat, készpénzünket viszontlátjuk. Bankkártyánkat azonban egy telefonhívással bárhonnan azonnal letilthatjuk bankunk éjjel-nappal elérhető ügyfélszolgálatán, így senki nem veheti igénybe a számlánkon levő pénzt.

Sőt, bankunktól SMS-értesítést is tudunk kérni a vásárlásainkról/készpénzfelvételeinkről, így rögtön értesülünk a bankkártyánkkal kapcsolatos összes pénzmozgásról.

Soha ne feledje otthon MasterCard® vagy Maestro® bankkártyáját!

Bankkártyával az interneten

Könyvek, CD-k, kozmetikumok, repülőjegy, szállásfoglalás... Számos terméket, szolgáltatást vásárolhatunk meg az interneten akár karácsonyra is. Az internetes kártyahasználat ma már hasonlóan biztonságos, mint ha például egy szupermarketben vagy könyvesboltban fizetünk kártyával, és többnyire szintén díjmentes, amiről a webáruház oldalán győződhetünk meg.

Bankkártyája használatának költségeiről érdeklődjön a kibocsátó banknál!